Acţiunile Albalact sunt tranzacţionate, de astăzi, pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, după ce Consiliul de Administraţie al BVB a aprobat listarea companiei pe piaţa principală, în urma transferului de pe piaţa Rasdaq, arată un comunicat transmis redacţiei.
Debutul Albalact pe piata reglementată a fost marcat, astăzi, de deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare, eveniment la care au participat reprezentanţii Albalact - Raul Ciurtin, Preşedinte; Stephane Batoux, Director General şi Adrian Radovici, Director Financiar -, reprezentanţii fondului de investiţii RC2 (care deţine 25,44% din acţiunile Albalact) - Cornelia Oancea şi Ioan Florescu, reprezentanţii BCR - intermediarul companiei Albalact, reprezentanţii BVB - Lucian Anghel, Preşedintele CA BVB şi Ludwik Sobolewski, director general BVB şi Mişu Negriţoiu - preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Albalact a făcut demersurile din luna februarie a acestui an pentru transferul de pe Rasdaq pe cea mai importantă piaţă de capital, după promulgarea Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor tranzacţionate pe Piaţa Rasdaq.
Albalact vine pe piaţa principală a BVB cu o cifră de afaceri de 474.909.116 lei în 2014 - mai mare cu 12% decât în anul precedent - şi cu un obiectiv de creştere cu 7% a afacerilor în 2015, până la 508.559.792 lei. Compania şi-a bugetat un profit operaţional (EBITDA) de 31 milioane lei pentru anul 2015, arată raportul financiar individual pe anul 2014 aprobat în Adunarea Generală a Acţionarilor din luna aprilie 2015.
"Albalact există pe piaţa de capital de nişte ani buni, iar acest lucru a contribuit într-o măsură importantă la succesul companiei, care a fost, astfel, vizibilă nu doar pentru consumatori, ci şi pentru investitori şi a învăţat să comunice transparent în direcţia potrivită", a declarat Raul Ciurtin, preşedintele Consiliului de Administraţie al Albalact.
Albalact este unul dintre cei mai mari procesatori români de lactate din România. În fiecare an, Albalact a investit pentru a-şi dezvolta portofoliul şi a inova, atât în produse, cît şi în ambalaje urmând o strategie adaptată realist la nevoile şi evoluţia pieţei. În 2014, Albalact a finalizat investiţii de aproximativ 8 milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea capacităţii de producţie a fabricii de la Oiejdea, din judeţul Alba. Investiţiile au fost gândite să susţină creşterea companiei în următorii ani şi să-i consolideze poziţia pe mai multe segmente de piaţă.