DE ASTĂZI, Acţiunile Albalact se tranzacţionează pe piaţa Rasdaq a BVB

Marius Constantin
Companii / 3 iunie 2015

Acţiunile Albalact sunt tranzacţionate, de astăzi, pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, după ce Consiliul de Administraţie al BVB a aprobat listarea companiei pe piaţa principală, în urma transferului de pe piaţa Rasdaq, arată un comunicat transmis redacţiei.

Debutul Albalact pe piata reglementată a fost marcat, astăzi, de deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare, eveniment la care au participat reprezentanţii Albalact - Raul Ciurtin, Preşedinte; Stephane Batoux, Director General şi Adrian Radovici, Director Financiar -, reprezentanţii fondului de investiţii RC2 (care deţine 25,44% din acţiunile Albalact) - Cornelia Oancea şi Ioan Florescu, reprezentanţii BCR - intermediarul companiei Albalact, reprezentanţii BVB - Lucian Anghel, Preşedintele CA BVB şi Ludwik Sobolewski, director general BVB şi Mişu Negriţoiu - preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Albalact a făcut demersurile din luna februarie a acestui an pentru transferul de pe Rasdaq pe cea mai importantă piaţă de capital, după promulgarea Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor tranzacţionate pe Piaţa Rasdaq.

Albalact vine pe piaţa principală a BVB cu o cifră de afaceri de 474.909.116 lei în 2014 - mai mare cu 12% decât în anul precedent - şi cu un obiectiv de creştere cu 7% a afacerilor în 2015, până la 508.559.792 lei. Compania şi-a bugetat un profit operaţional (EBITDA) de 31 milioane lei pentru anul 2015, arată raportul financiar individual pe anul 2014 aprobat în Adunarea Generală a Acţionarilor din luna aprilie 2015.

"Albalact există pe piaţa de capital de nişte ani buni, iar acest lucru a contribuit într-o măsură importantă la succesul companiei, care a fost, astfel, vizibilă nu doar pentru consumatori, ci şi pentru investitori şi a învăţat să comunice transparent în direcţia potrivită", a declarat Raul Ciurtin, preşedintele Consiliului de Administraţie al Albalact.

Albalact este unul dintre cei mai mari procesatori români de lactate din România. În fiecare an, Albalact a investit pentru a-şi dezvolta portofoliul şi a inova, atât în produse, cît şi în ambalaje urmând o strategie adaptată realist la nevoile şi evoluţia pieţei. În 2014, Albalact a finalizat investiţii de aproximativ 8 milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea capacităţii de producţie a fabricii de la Oiejdea, din judeţul Alba. Investiţiile au fost gândite să susţină creşterea companiei în următorii ani şi să-i consolideze poziţia pe mai multe segmente de piaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb