DE LA IZBUCNIREA CRIZEI "VESTELOR GALBENE": Macron face cea mai îndelungată baie de mulţime

A.P.
Internaţional / 24 februarie 2019

Emmanuel Macron (Sursa foto: Twitter)

Emmanuel Macron (Sursa foto: Twitter)

Emmanuel Macron a pledat, în cele 14 ore ale unei vizite la Salonul Agriculturii, cu o oră mai mult decât anul trecut, pentru o Europă care să-şi regăsească "suveranitatea alimentară", în mijlocul unei mulţimi de vizitatori şi agricultori binevoitori, relatează AFP.

Şeful statului francez, care a sosit la porţile Versailles sâmbătă la ora locală 8.47 (9.47, ora României), a depus eforturi să ofere asigurări unei lumi agricole tot mai îngrijorate, promiţând o Politică Agricolă Comună (PAC) "reinventată", care să asigure "suveranitatea alimentară, de mediu şi industrială" a Europei. El a plecat de la eveniment la ora loocală 23.27 (duminică, 0,37, ora României).

Cu trei luni înaintea alegerilor europene şi în plină renegociere a PAC, Macron a avut ocazia să-şi prezinte viziunea unei politici care să-i protejeze pe agricultori şi pe consumatori de marile puteri agricole mondiale - China, Rusia şi Statele Unite.

"Vom aştepta faptele, dar el pare că a înţeles problematica agricolă", a reacţionat Samuel Vandaele, de la Sindicatul tinerilor agricultori.

Invers, Marine Le Pen, preşedinta Rassemblement national (fostul FN, extremă dreapta), a denunţat "discursul mincinos" al preşedintelui, care "s-a ferit să explice că marele său proiect de «PAC ambiţioasă» este în opoziţie totală cu reforma actuală efectuată de Berlin şi Bruxelles".

Temându-se la rândul lor de o scădere a ajutoarelor agricole europene, Les Republicains (LR, opoziţie) au pledat sâmbătă pentru "o menţinere a bugetului PAC".

Comisarul european al Agriculturii, irlandezul Phil Hogan, a declarat pentru AFP că "împărtăşeşte mult" viziunea lui Macron, "mai ales cu privire la veniturile agricultorilor, tranziţia ecologică şi modernizarea" PAC.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb