DE LA PSDRAGNEA LA PSDĂNCILĂ Social-democraţii lucrează pentru liniştea premierului

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 11 iunie 2019

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Membrii Biroului Permanent Naţional al PSD s-au întâlnit, ieri, după incidentele care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Atunci, cu prilejul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, dezbaterile au scăpat de sub control şi au existat mai multe incidente verbale între Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marcel Ciolacu - preşedintele Camerei Deputaţilor şi Paul Stănescu - fost preşedinte executiv al PSD.

Şedinţa BPN a fost una mult mai liniştită, iar în cadrul ei liderii social-democraţi au vorbit despre moţiunea de cenzură, despre modificarea statutului, despre numirea Anei Birchall - actualul ministru al Justiţiei - în funcţia de vicepremier interimar pentru gestionarea parteneriatelor strategice şi despre Congresul PSD ce va avea loc în 29 iunie.

Preşedintele inetrimar al PSD, Viorica Dăncilă a declarat: "Am vorbit des­pre modificarea statutului şi am făcut un grup de lucru. Am înfiinţat un grup de lucru care să lucreze la programul politic al partidului şi, bineînţeles, un grup de lucru care presupune o colaborare foarte strânsă între Guvern şi Consiliul Naţional referitor la programul de guvernare, la priorităţile noas­tre, precum şi stabilirea unui calendar de implementare a acestora".

Actualul şef al PSD s-a delimitat de stilul de conducere al lui Liviu Drag­nea, susţinând că este necesar ca deciziile importante să nu fie luate de un singur om, ci de forurile statutare ale formaţiunii politice.

Viorica Dăncilă a declarat: "Nu aş vrea să îl judec pe Liviu Dragnea, dar aş vrea să schimb modul de lucru. Eu cred că decizia nu trebuie să fie luată în mod invidual, trebuie să discutăm cu reprezentanţii noştri din Parlament. Nu am făcut o analiză privind modul în care a condus Liviu Dragnea şi nici nu am de gând să o fac. Trebuie să venim cu o altă abordare pentru a recâştiga electoratul din 2016. (...) Eu sper să avem mai mulţi candidaţi şi cred că noul preşedinte trebuie să fie un om echilibrat, care să adune în jurul lui, să aibă răbdare să îşi asculte colegii, să se consulte cu forul statutar. O decizie nu trebuie să o ia un preşedinte, ci trebuie să fie luată prin for statutar. Viitorul preşedinte al PSD trebuie să fie un om ataşat valorilor europene şi transatlantice. Un preşedinte al PSD trebuie să fie un om care să genereze un val de credibilitate în jurul colegilor".

Este pentru a doua oară când Dăncilă îl critică pe Liviu Dragnea, de când acesta a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare şi încarcerat la penitenciarul Rahova. Prima critică adresată de Dăncilă la adresa lui Dragnea a fost imediat după preluarea interimatului în fruntea PSD, în 28 mai, când a spus că problemele penale trebuie rezolvate personal, în instanţă, şi nu trebuie să aibă efecte asupra partidului.

Cu toate acestea, apele nu sunt liniştite în cadrul PSD, deşi în jurul preşedintelui interimar Viorica Dăncilă s-au coalizat mai mulţi "baroni" locali, dintre care cel mai important este Marian Oprişan, preşedintele filialei judeţene a social-democraţilor din Vrancea.

Referitor la Oprişan, Gabriela Firea - preşedinte interimar al PSD Bucureşti şi vicepreşedinte la nivel naţional - a afirmat, ieri, că liderul din Vrancea l-a atacat "nedemn, cu minciuni" pe Paul Stănescu.

Gabriela Firea a declarat: "Mi-e groază. Dacă, după elucubraţiile spuse în şedinţa CEx de vinerea trecută de către domnul Oprişan, încă ne mai bazăm pe dumnealui să ne facă strategia politică a partidului, eu o să citesc partea din strategie care nu-i aparţine domnului Oprişan".

La fel de vehement este şi primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, care sus­ţine că de vină pentru actuala stare a PSD nu a fost doar fostul lider Liviu Dragnea. Negoiţă a spus: "Nu este de vină doar o singură persoană de fias­co-ul în care au fost aduse România şi partidul. PSD trebuie să demonstreze că este capabil să identifice care au fost acele acţiuni, acele decizii complet greşite, cine sunt cei care se fac vinovaţi de ele, să plătească într-un fel sau altul, astfel încât să demonstrăm că suntem un partid de oameni normali".

El s-a referit şi la problemele actuale ale partidului condus de Viorica Dăncilă: "În acest moment sunt probleme grave în interior. Există o părere cvasiunanimă în interior că şansele PSD sunt aproape nule, la felul în care s-a prezentat, la felul în care a condus România, la modul în care electoratul a arătat dezaprobarea faţă de acest mod de a conduce, asta ne duce cu gândul că într-adevăr PSD are o mare problemă de credibilitate. Ori în politică dacă n-ai credibilitate, n-ai nimic".

Conform lui Negoiţă, înainte de a fi ales preşedintele partidului şi de a fi nominalizat candidatul PSD la prezidenţiale, formaţiunea politică trebuie să recâştige încrederea electoratului şi să îi schimbe din funcţii pe toţi cei care au girat modul de conducere al lui Liviu Dragnea.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ... este d-na Dancila.

    Pentru noi, ceilalti, vreau sa zic. 

    1. Dacă vrei ca PSD să dispară politic, aşa cum a dispărut PNTCD, atunci Dăncilă este cea mai bună soluţie pentru dispariţia social-democraţilor.

      Votez Dancila.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb