De luni de zile, SUA avertizează în privat Rusia să nu recurgă la armele nucleare

G.D.
Internaţional / 23 septembrie 2022

De luni de zile, SUA avertizează în privat Rusia să nu recurgă la armele nucleare

Guvernul american comunică direct şi în privat cu Moscova de luni de zile pentru a alerta regimul lui Vladimir Putin asupra "gravelor consecinţe" pe care le-ar avea utilizarea armelor nucleare în Ucraina, scrie The Washington Post în ediţia sa de astăzi, potrivit Agerpres.

Consecinţele asupra cărora SUA au avertizat Rusia în cazul în care ar folosi arma nucleară sunt "în mod deliberat neclare" tocmai pentru a spori îngrijorarea Kremlinului cu privire la un ipotetic răspuns American", notează publicaţia, care citează surse guvernamentale de la Washington, sub rezerva anonimatului.

Miercuri, preşedintele Vladimir Putin a fluturat "armele viitorului" pentru a avertiza NATO că Rusia dispune de un arsenal nuclear "fără egal" care îi permite să contracareze orice ameninţare occidentală.

"Aş dori să amintesc că şi ţara noastră dispune de diferite sisteme ofensive iar, în unele componente, acestea sunt mai moderne decât cele deţinute de ţările NATO", a afirmat Putin miercuri în discursul său televizat către naţiune în care a anunţat mobilizarea parţială pentru a trimite noi forţe în Ucraina.

Preşedintele rus, care în urmă cu patru ani a prezentat lumii o nouă armă hipersonică capabilă să eludeze scutul antirachetă al SUA şi să ajungă în orice punct de pe glob, a adăugat că Moscova nu va ezita să folosească toate mijloacele de care dispune pentru a-şi apăra ţara şi poporul.

"Aceasta nu este o cacealma", a ţinut să sublinieze Putin, care a plasat în alertă forţele de descurajare nucleară ale Rusiei încă din primele zile ale "operaţiunii militare speciale", aşa cum numeşte Kremlinul invazia sa în Ucraina, declanşată la 24 februarie.

Kremlinul a pledat întotdeauna pentru o paritate nucleară cu SUA prin triada sa - submarine atomice, rachete intercontinentale şi aviaţie strategică - dar în ultimii ani se laudă cu un "super-armament" fără analogii în lume.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Statele Unite,nu au vorbit nicidata despre intentiile lui Putin decat atunci cand au avut informatii clare si precise desre intentiile teroristului putin incepand cu iminenta declansarii razboiului contra ucrainei,iar acum sunt sigur ca au informatii ca odata cu declararea (ilegala) a alipirii unei parti insemnate din ucraina de catre rusi,atunci cand armata ucrainiana ar ataca aceste teritorii,rusii,au anuntat ca vor folosi toate armele din dotare pentru a apara asazisul teritoriu care le apartin,luat cu forta de la ucrainieni. Sunt convins ca pe canale nepublice,americanii,i-au transmis lui putin ca folosirea armelor nucleare tactice impotriva ucrainei, armata rusiei va primi un raspuns imediat din partea americanilor. Numai la noi,niste MOS TEACA,(inobilati) cu grade si pantaloni cu vipusca de generali,le vorbesc romanilor sa stea linistiti ca putin nu o sa foloseasca armament nuclear tactic.Stai si te intrebi,la ce razboaie au luat parte acesti MOSI,care sunt invitati seara de seara pe la televiziuni unde le spun ei romanilor cum merge razboiul in ucraina si cum vor fi pusi cu botul pe labe rusii.Cum sa ii crezi pe acesti geovlaitori de teorii militare,cand inca rusii nu atacasera ucraina ei,le spuneau romanilor ca putin nu o sa atace ucraina. TERORISTUL de la Moscova,nu o sa ezite sa foloseasca arma nucleara tactica atunci cand o sa fie pus in fata infrangerii,a (vtezei) armate ruse. Asa ca,acesti GIOVLAITORI de asazisa meserie de militari,ar face bine sa asculte ce spun americanii si sa stea acsa sa isi rontaie pensiile mari primite pe timp de pace,desi nu au luptat nicaieri,in timp ce militarii de rand ai armatei romane,au adus faima in razboaiele unde au participat alaturi de americani (sub comandas acestora),unii dintre militari romani,pierzandusi viata sau ramanand schilozi pe viata,ca ce,sa aibe acesti instelati cu ce sa se laude nu.!

    1. arma nucleara tactica sterge ajutorul american ce lungeste inutil razboiul,pt ca,rusii nu vor pleca din Dombas,nu e Afganistan!

      vor folosi cu siguranta un si NIMENI nu va face nimic,uita-te la bomba tar pe internet ce a pulverizat jumatate din insula Novaia Zemlea! 

      nimeni nu va ataca Rusia ,pt ca trebuie sa fii nebun,pleaca rachetele de la Polul nord si e jale! 

      s-a ajuns la acelas rezultat ca cel din acordul de la Minsk,pe care actorasul sfatuit de americani,care au cumparat o suprafata arabila imensa in UA),nu a vrut sa-l puna in aplicare!

      Dombasul nu va fi niciodata al UA,iar ca sa termine cu intentia cuiva sa-l ia inapoi,va fi sigur o lovitura tactica,dupa care se va asterne linistea faptelor,va ramane doar galacgie,la Onu,in toate cancelariile! 

    Sa nu uitam ca pastila de iod inca nu poate fi gasita pe nici unde. Probabil la 3-6 saptamana dupa ce se da cu nucleara se organizeaza statul romana si trimite.

    1. Cred ca acolo e alta reactie decat fisiunea din centrale,bomba cu hidrogen e amorsata de una atomica si apoideuteriu fuzioneaza in he,

      Nu e atat de periculoasa ca centrala nucleara,calcineaza totul pe o raza,dar radiatii mai putine! 

    SUA lupta pentru pace !

    Sa stam linistiti fatza de actiunile demente pe care le inteprind slugoii damboviteni, referitoare la ajutarea Ucrainei cu arme, munitie si ”omuleti verzi”, caci ne apara NATO! Probabil ca NATO va ”apara” cenusa radioctiva produsa pe teritoriul Romaniei, ca sa n-o imprastie vantul!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb