DECIZIE DEFINITIVĂ Sorin Ovidiu Vîntu, eliberat condiţionat din închisoare

A.C.
Anticorupţie / 19 noiembrie 2014

Magistraţii de la Tribunalul Ilfov au decis azi eliberarea condiţionată din închisoare a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la doi ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa, potrivit surselor din presă.

Tribunalul Ilfov a admis o contestaţie a lui Sorin Ovidiu Vîntu faţă de o decizie luată de instanţa inferioară, prin care i se respinsese solicitarea de eliberare condiţionată.

Vîntu a mai cerut în luna mai 2014, fără succes, eliberarea condiţionată, invocând faptul că a executat două treimi din pedeapsă, s-a implicat constant în activităţi şi programe educative în penitenciar, a redactat pe timpul detenţiei o lucrare ştiinţifică şi a ajutat organele de anchetă prin denunţul pe care l-a făcut la DNA împotriva lui Rudel Obreja.

Pe 24 ianuarie 2014, Vântu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa.

El a fost trimis în judecată în octombrie 2010, sub acuzaţia că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi transmis lui Nicolae Popa două tranşe, de 50.000 de euro şi 20.000 de euro.

Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care fusese condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie, arătau procurorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb