Deciziile adoptate de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară

E.M.
Miscellanea / 12 septembrie 2023

Deciziile adoptate de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară

În cadrul şedinţei de astăzi Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a adoptat măsuri privind funcţionarea pieţelor financiare nebancare supravegheate: asigurări, piaţă de capital şi pensii private, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, printre acestea se numără Proiectul de Regulament pentru modificarea şi completarea Regulamentului Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 5/2019 privind reglementarea unor dispoziţii referitoare la prestarea serviciilor şi activităţilor de investiţii conform Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare şi Proiectul de Normă pentru aplicarea Ghidului ESMA privind indicatorii din planurile de redresare ale CPC-urilor şi a Ghidului ESMA privind scenariile din planurile de redresare ale CPC-urilor.

De asemenea, Proiectul de Normă pentru modificarea şi completarea Normei Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 41/2015 pentru aprobarea Reglementărilor contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi situaţiile financiare anuale consolidate ale entităţilor care desfăşoară activitate de asigurare şi/sau reasigurare, mai reiese din comunicat.

Proiectul de Normă privind modificarea şi completarea Normei Autorităţii de Supraveghere Financiară nr. 36/2015 pentru aprobarea Reglementărilor contabile referitoare la situaţiile financiare anuale individuale şi situaţiile financiare anuale consolidate aplicabile companiilor de brokeraj care desfăşoară activitate de distribuţie în asigurări şi/sau reasigurări.

Aceste proiecte vor fi publicate pe www.asfromania.ro, pentru consultare publică, timp de 10 zile.

Alte reglementări sunt: Norma pentru modificarea şi completarea Normei nr. 22/2016 privind autorizarea de constituire a societăţii de pensii şi autorizarea de administrare a fondurilor de pensii administrate privat şi Norma pentru modificarea şi completarea Normei nr. 23/2016 privind autorizarea de constituire a societăţii de pensii şi autorizarea de administrare a fondurilor de pensii facultative, se mai arată în comunicat.

Cele două Norme vor fi transmise spre publicare Monitorului Oficial al României.

Aprobarea solicitării S.A.I. Erste Asset Management S.A. de autorizare a modificării intervenite în modul de organizare şi funcţionare a societăţii ca urmare a modificării componenţei Consiliului de Supraveghere prin numirea doamnei Sorana-Rodica Baciu în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al societăţii.

Autorizarea domnului Sebastien Jean Marie Simon în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.

Aprobarea solicitării Societăţii de Administrare a Investiţiilor Patria Asset Management S.A. de prelungire cu un an a perioadei maxime de auditare de 5 ani consecutivi de către actualul auditor financiar 3B Expert Audit S.R.L. pentru situaţiile financiare ale Fondului Deschis de Investiţii Patria Euro Obligaţiuni aferente anului 2024;

Aprobarea cererii de acordare a autorizaţiei de funcţionare ca societate de asigurare societăţii Eazy Asigurări S.A., a acţionarilor semnificativi şi a persoanelor desemnate în conducerea acesteia, precum şi de acordare a autorizaţiei de practicare asigurare RCA; Aprobarea modificărilor aduse Actului constitutiv

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb