Americanii au decis, odată cu noul preşedinte, că e nevoie de o schimbare, consideră Steen Jakobsen, economist şef şi CIO Saxo Bank.
"O schimbare care are mai puţin de a face cu Trump sau oponenta sa, Hillary Clinton, şi mai mult cu contextul social în care ne aflăm", a explicat domnia sa, adăugând: "Am vorbit, mai tot anul care a trecut, despre cauzele acestei schimbări şi am văzut care sunt problemele. Generaţia lui '89 s-a maturizat, după ce a «copilărit» în era pro-comercială şi globalizantă. Acum, această generaţie se revoltă împotriva liberului schimb şi globalizării, singurele lucruri care l-au distanţat, de fapt, pe Trump şi agenda sa în aceste alegeri. Nu cred că trebuie să ne facem griji că, vezi doamne, acum Trump va fi noul standard al politicienilor de pretutindeni. Cred că trebuie să acceptăm ideea că, o dată la un număr semnificativ de ani, lucrurile o iau într-o altă direcţie faţă de aşteptări. Trebuie să simţim, mirosim şi atingem ceea ce nu ne trebuie pentru a şti ceea ce ne trebuie. Văd ceea ce s-a întâmplat azi-noapte (n.r. marţi) drept o pauză, un act intermediar până la alegerile de la jumătatea mandatului, când vom vedea o tendinţă şi mai pronunţată în direcţia globalizării şi a comerţului pentru că, în cele din urmă, asta înseamnă progres economic şi social".
În ceea ce priveşte pieţele financiare, Saxo îndeamnă investitorii să se aştepte la volatilitate, dar spune că nu e totul aşa de sumbru cum pare, şi nu din cauza lui Trump, ci din cauza schimbărilor care vin odată cu el.
1. Pe cuvantul tau?
(mesaj trimis de Felix în data de 10.11.2016, 15:20)
Dar daca se revolta impotriva modului in care se privatizeaza profitul si se "democratizeaza" pierderile?