Declaraţii CIA despre documente declasificate: Hitler a fost în viaţă în Argentina în anii 1950

CRISTINA RADU
Internaţional / 8 septembrie 2017

Adolf Hitler (Sursa foto: Wikipedia)

Adolf Hitler (Sursa foto: Wikipedia)

Documentele CIA declasificate arată că în 1955 un informator s-a lăudat cu întâlnirea cu Fuhrer din Columbia şi a arătat imagini cu el şi cu Adolf Hitler, la peste 10 ani după sinuciderea acestuia, potrivit agenţiei de ştiri Sputnik News. Fişele declasificate arată că şeful Departamentului de emisii al CIA în 1955 a primit un memoriu secret care avea un subiect care l-a făcut să sară de pe scaun: "Operaţiunea Adolf Hitler".

După cum indică titlul şocant, şeful staţiei din Venezuela a susţinut că a primit un sfat cum poţi primi doar o dată în viaţă de la unul din contactele sale: la un deceniu după sinuciderea aparentă în Fuhrerbunker, Hitler era de fapt foarte viu şi în Argentina.

Unul din informatorii şefului staţiei, Cimelody, a fost contactat în timpul unei călătorii în Maracaibo, ca angajat al Royal Dutch Shipping, de un prieten de încredere, fostul soldat SS Phillip Citroen, care a susţinut că menţinea legătura cu Hitler circa o dată pe lună în Columbia. Se pare că Adolf Hitler se ascundea sub pseudonimul Adolph Schuttlemayer. Citroen i-a transmis lui Cimelody că a făcut chiar şi o fotografie cu Fuhrerul căzut, iar o recapitulare granulară este într-adevăr inclusă în acest memo.

Acesta a declarat că Hitler a părăsit Columbia în Argentina în jurul lui ianuarie 1955. El a spus că la 10 ani după sfârşitul celui de-al doilea război mondial, aliaţii nu îl mai puteau pedepsi pe Hitler ca criminal de război, sugerând în mod eronat că statutul de limitare a crimelelor de război este unul vag. Mesajul a concluzionat că nici Cimelody, nici staţia CIA nu au fost în măsură să ofere o evaluare inteligentă a informaţiilor incluse în memo, dar aceasta a fost transmisă ca fiind una de "de posibil interes".

Şeful WHD a urmărit fără îndoială procesul prin revizuirea dosarelor agenţiei. El a găsit cu un an înainte un raport care nu doar că făcea aceeaşi afirmaţie că Hitler nu a murit, dar sugera şi că există o întreagă colonie de nazişti în America de Sud, afirmaţie făcută tot de Citroen. Citroen i-a spus unui fost membru al bazei că, în timp ce lucra pentru o firmă feroviară din Columbia, el a întâlnit un individ care seamăna foarte mult şi pretindea că este Adolf Hitler. Citroen a susţinut că a întâlnit individul în "Residencias Coloniales" în Tunja, Columbia, loc suprapopulat cu foşti nazişti. Ei îl urmăreau pe presupusul Adolf Hitler cu o idolatrie a trecutului nazist, i se adresau "der Fuhrer" şi îi ofereau salutul nazist şi adularea furtunoasă, potrivit memo-ului.

Şeful postului i-a scris din nou şefului WHD câteva zile mai târziu, întrebându-l dacă voiau să facă investigaţii suplimentare despre Hitler, ce puteau fi încă extinse sau nu.

"Dacă sediul central doreşte, staţia Bogota poate face o anchetă despre «Adolph Schuttlemayer» din Tonga, Columbia", potrivit memo-ului. O săptămână mai târziu, şeful WHD a răspuns ambivalent. Deşi nu avea obiecţii în a întreprinde investigaţii suplimentare, el a simţit că "pot fi depuse eforturi enorme faţă de chestiune" fără a avea posibilitatea de a stabili ceva concret şi a sugerat deci abandonarea problemei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. hitler a murit in 1967 brazilia va ajune cit am scris

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb