Delia Nica, AMRCR: "Reducerea TVA este o măsură bună pentru comerţul cu amănuntul"

ANDREI MURGULEŢ
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 8 ianuarie 2016

Delia Nica, AMRCR: "Reducerea TVA este o măsură bună pentru comerţul cu amănuntul"

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul a crescut cu 8,2% în primele 11 luni din 2015

Reducerea TVA nu este puternic semnificativă pentru o continuare a creşterii volumului cifrei de afaceri a comerţului cu amănuntul, însă este o măsură bună, deoarece majorarea TVA la 24% nu a fost o decizie foarte inspirată, consideră Delia Nica, Directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, care ne-a explicat "Important pentru economia noastră ar fi să fie cumpărate produsele de strictă necesitate şi să crească achiziţionarea produselor mai bune, mai scumpe, mai sofisticate".

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în primele 11 luni ale anului trecut a crescut cu 8,2%, iar pentru serie ajustată cu 7,6%, comparativ cu perioada similară a anului precedent, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Conform raportului, în intervalul menţionat, creşterea vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 18,4%, a comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 6,1% şi a vânzărilor de produse nealimentare cu 1,8%, serie brută, au contribuit la urcarea volumului cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul.

În luna noiembrie din 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, serie brută a crescut cu 2,3%, iar pentru serie ajustată cu 2,5%, comparativ cu luna anterioară, mai arată datele INS.

Comunicatul INS informează că vânzările de produse alimentare au avut creşteri de 10,5%, în perioada menţionată, iar scăderi au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 8,1% şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 0,1%.

Conform datelor Institutului, în luna noiembrie a anului trecut volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul, serie brută, a înregistrat o creştere cu 15%, iar ca serie ajustată cu 13%, comparativ cu aceeaşi lună din 2014.

În intervalul menţionat, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 27,2%, vânzările de produse nealimentare cu 9,6%, iar la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 9,1%, mai arată sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb