DELISTAREA CELEI MAI MARI SOCIETĂŢI DE PE RASDAQ Expertul incompatibil desemnat pentru evaluarea "Navrom", înlocuit de un evaluator

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 februarie 2015

Expertul incompatibil desemnat pentru evaluarea "Navrom", înlocuit de un evaluator

Registrul Comeţului a desemnat un evaluator din cadrul ANEVAR pentru stabilirea preţului care urmează să fie oferit acţionarilor pentru retragerea din "Navrom" (COVG), după ce expertul numit anterior s-a retras, ca urmare a constatării incompatibilităţii sale, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Ziarul "BURSA" a relatat, săptămâna trecută, că Registrul Comerţului Galaţi îl numise, pentru evaluarea "Navrom", pe Gheorghe Negoescu, expert judiciar în informatică şi contabilitate, care fusese exclus, în 2010, din Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR).

Atunci, Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR, a clarificat, pentru ziarul "BURSA", că Gheorghe Negoescu nu putea fi nominalizat ca evaluator în conformitate cu prevederile Legii 151/2014 a desfiinţării Rasdaq.

Domnia sa ne-a declarat: "Este foarte clar că evaluările se fac de către evaluatori autorizaţi. Şi în cazul delistărilor de pe Rasdaq, se aplică legea 31, care spune că se aplică metodologia standard de evaluare în vigoare, care este stabilită de ANEVAR".

Confuzia la nivelul oficiului Registrului Comerţului a venit din interpretarea Regulamentului Autorităţii de Supraveghere Financiară 17/2014, care stabileşte normele de aplicare a legii desfiinţării Rasdaq, potrivit căreia evaluarea trebuie făcută de un "expert autorizat independent", nefiind menţionat termenul "evaluator".

ANEVAR a intervenit şi a discutat cu ONRC o procedură de lucru, astfel încât să poată fi aplicată legea desfiinţării Rasdaq, iar delistările să se facă apelând la evaluatori. Acţionari de la "Navrom" ne-au spus că s-au izbit de reticenţa funcţionarilor de la registrul comerţului, în încercarea să determine schimbarea expertului desemnat pentru evaluare.

Minoritarii ne-au confirmat că situaţia s-a rezolvat la nivel instituţional, după intervenţia ANEVAR, dar şi după semnalarea situaţiei în presă.

Pe lângă faptul că Gheorghe Negoescu nu era evaluator, acţionarii minoritari erau îngrijoraţi şi de legăturile acestuia cu societatea.

"Navrom Compania de Navigaţie Fluvială Română Galaţi" (COVG) deţine 90,24% din "NAVROM - Centru De Afaceri" SRL, unde Gheorghe Negoescu are şi el o participaţie de 0,0052574024%, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, ceea ce ridica suspiciunea unui conflict de interese. "Navrom" este controlată de grupul Transport Trade Services (TTS), deţinătorul unei participaţii de 87,4%, potrivit celor mai recente date disponibile pe bursă, de la mijlocul anului trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb