Delistarea din piaţă - îi credeţi pe ei, nu ne-aţi crezut pe noi

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 aprilie 2006

Delistarea societăţilor de la Bursă şi Rasdaq a făcut subiectul unei audieri a Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), ieri, la Comisia Buget Finanţe Bănci din Senat, în urma unor sesizări că procesul de delistare a fost accelerat în urma unor măsuri suplimentare adoptate de reglementator.

CNVM şi-a justificat măsurile prin urgenţa recomandărilor de curăţire a pieţei organizate (delistînd societăţile care nu îndeplinesc condiţiile de admitere pe piaţa reglementată şi care au lichiditate scăzută), recomandări formulate de experţii Comisiei Europene, în vederea integrării noastre europene.

Anul trecut, în luna octombrie, un raport întocmit de experţi italieni şi spanioli în vederea realizării concordanţei dintre starea pieţei noastre de capital şi acquis-ul comunitar, a consemnat: "Multe din aceste companii nu trimit niciun fel de raportări către CNVM şi situaţia pare să nu se îmbunătăţească în viitor. De altfel, aceasta este mai mult o problemă politică decît una tehnică, iar experţii statelor membre consideră necesar un plan de acţiune clar pentru delistarea masivă a aces-tor societăţi".

Trebuie să reamintim că delis-tarea acestor societăţi a reprezentat unul din subiectele "de forţă" ale ziarului "BURSA", începînd, încă din anul 1997. Pe atunci, ideea delistării reprezenta o erezie susţinută numai de ziarul "BURSA" şi condamnată de toţi specialiştii pieţei de capital - Comisari CNVM, experţii americani ai USAID, brokeri. Am continuat, insistent, ani de zile, să înfruntăm opinia actorilor şi autorităţilor pieţei, bazîndu-ne doar pe resursele interne redacţiei - know-how, curaj şi bun simţ.

Astăzi, autorităţile pieţei se supun experţilor europeni care le cer acelaşi lucru pe care l-am susţinut noi timp de nouă ani (menţionăm că ziarul "BURSA" a înaintat şi Băncii Mondiale un program de delistare de pe Ras-daq în anul 1999).

Sîntem satisfăcuţi, teoretic. Practic, însă, am pierdut timpul zadarnic...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb