Deloitte România a asistat WDP în achiziţia unui portofoliu de trei parcuri logistice

S.B.
Companii / 29 iulie

Deloitte România a asistat WDP în achiziţia unui portofoliu de trei parcuri logistice

Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar belgian WDP în achiziţia Global Logistics Chitila, Târgu Mureş Logistics Hub şi Black Sea Vision, de la un joint-venture deţinut de Globalworth şi Global Vision.

Cele trei entităţi achiziţionate deţin un portofoliu de active care cuprinde trei proiecte de depozite de 136.374 mp şi un teren în Constanţa cu o suprafaţă potenţială închiriabilă brută totală de peste 300.000 mp, pentru dezvoltare în viitorul apropiat. Tranzacţia a fost semnată în iunie şi încheiată în iulie 2024, având o valoare estimată de 110 milioane de euro.

Proiectul situat în Chitila are o suprafaţă închiriabilă de 76.994 mp şi este amplasat în proximitatea parcului industrial deţinut de WDP în Dragomireşti, lângă Bucureşti. Proiectul din Târgu Mureş are o suprafaţă de 18.263 mp şi urmează să devină un hub logistic regional datorită conectării sale la reţeaua de autostrăzi în expansiune din România. Proiectul achiziţionat în Constanţa cuprinde două proprietăţi care au în total 41.117 mp, situate în Constanţa Business Park, şi suprafaţa mare de teren care va fi utilizată pentru dezvoltări viitoare, toate adiacente zonei portuare principale şi având o potenţială conexiune feroviară.

"Suntem foarte încântaţi de colaborarea cu Deloitte România. Profesionalismul şi expertiza lor solidă au contribuit în mare măsură la încheierea cu succes a acestei tranzacţii", a declarat Gijs Klomp, Business Development Manager, WDP România.

Deloitte România a asistat WDP atât în etapele de due diligence financiar şi fiscal, pecum şi cu servicii de asistenţă în tranzacţii, prin intermediul unei echipe multidisciplinare formate din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, Sorin Rugină, Manager, Sorin Vînătoru şi Robert Doroftei, Senior Associates, şi Vlad Mureşan, Associate, din cadrul practicii de Consultanţă Financiară, şi din Dan Bădin, Partener, Simona Mergeani, Director, Laura Bobar, Senior Manager, şi Alexandra Gheorghe, Senior Consultant, din cadrul practicii de Servicii Fiscale.

"Sectorul imobiliar logistic din România oferă numeroase oportunităţi de creştere pentru investitorii locali şi străini, evidenţiate de creşterea remarcabilă raportată de jucătorii de top din acest domeniu în ultimii ani şi de activitatea intensă recentă în zona de fuziuni şi achiziţii. Echipele noastre multidisciplinare de experţi contribuie cu entuziasm la astfel de proiecte de anvergură, cum sunt aceste achiziţii efectuate de WDP, care susţin planurile lor ambiţioase de creştere în România în ceea ce priveşte suprafaţa deţinută şi conexiunea cu rutele cheie de transport", a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanţă Financiară, Deloitte România.

WDP dezvoltă şi investeşte în proprietăţi logistice (depozite şi birouri). Compania deţine un portofoliu internaţional de peste 300 de proprietăţi situate în Belgia, Franţa, Olanda, Luxemburg, Germania şi România, cu o suprafaţă de peste 7 milioane mp.

În România, WDP operează parcuri logistice cu o suprafaţă totală închiriabilă brută de aproximativ 2 milioane mp, parcurile industriale ale companiei fiind situate în toată ţara, în toate zonele urbane importante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb