Deloitte România şi Facultatea de Energetică a Universităţii Politehnica din Bucureşti au semnat astăzi un acord de parteneriat prin care experţi din cadrul facultăţii vor fi implicaţi în proiectele Deloitte în domeniul energiei, iar studenţii şi masteranzii facultăţii vor beneficia de stagii de practică şi perfecţionare în cadrul companiei, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei de către firma de consultanţă.
Acordul se înscrie în eforturile Deloitte de a oferi expertiză tehnică clienţilor, consolidând serviciile, programele şi iniţiativele oferite şi a atrage profesionişti. Cu ocazia parteneriatului, Deloitte a îmbrăţişat totodată propunerea Facultăţii de a avea un reprezentat în Consiliul consultativ, astfel încât să poată aduce un echilibru între nevoie existente pe piaţa muncii în sectorul energetic şi programa facultăţii.
Alexandru Reff, Country Managing Partner Deloitte România, a declarat: "Sunt extrem de încântat că, prin intermediul acestui parteneriat, putem oferi studenţilor şi masteranzilor de excepţie ai Facultăţii de Energetică posibilitatea de a lua contact imediat cu mediul de afaceri prin expunerea la proiectele noastre şi la experienţele unei echipe solide de profesionişti". Alexandru Reff a continuat: "Ne dorim ca acest parteneriat să fie pe termen lung, astfel încât să putem vedea în timp cu adevărat beneficiile sale. În egală măsură, ne bucură faptul că putem avea acces la cunoştinţele deosebite ale reprezentanţilor facultăţii. La Deloitte, investim constant pentru a oferi cariere excepţionale tinerilor noştri angajaţi pentru a servi clienţii cu distincţie, fiind prezenţi în acele iniţiative care conectează oameni şi idei".
Răzvan Nicolescu, Executive Lead Adviser Deloitte România, a afirmat: "Cele mai mari provocări ale sectorului energetic sunt digitalizarea şi sustenabilitatea, în condiţiile luptei de combatere a schimbărilor climatice". Acesta a spus: "Deloitte România are un portofoliu de aproape o sută de clienţi, companii din domeniul energetic, iar Facultatea de energetică deţine expertiza tehnică ce poate fi utilă clienţilor noştri pentru a face faţă cu succes provocărilor actuale. Din acest parteneriat câştigă atât Deloitte, cât şi Facultatea, dar cel mai mult va avea de câştigat sectorul energetic în ansamblu prin punerea laolaltă a competenţelor".
Adrian Badea, Director Şcoala Doctorală de Energetică, Universitatea Politehnica din Bucureşti a spus: "Absolvenţii facultăţii de Energetică au marele atu al unei formări multilaterale, sistemice, ce le permite adaptarea rapidă la noi situaţii şi provocări". Acesta a continuat: "Parteneriatul semnat astăzi cred ca va fi benefic pentru ambii parteneri. Deloitte va aduce facultăţii experienţa sa excelentă de lucru cu mediul economic şi de afaceri, sprijinind studenţii în dezvoltarea spiritului antreprenorial şi a consolidării cunoştinţelor economice. Facultatea oferă, pe lângă expertiza şi cunoştinţe de vârf ale profesorilor ei, entuziasmul, inteligenţa şi tinereţea studenţilor".
Horia Necula, Decan al Facultăţii de Energetică, a spus: "Parteneriatul cu Deloitte România reprezintă o formă de colaborare în sprijinul creşterii nivelului procesului educativ în instituţia noastră. Legăturile cu mediul economic la nivelul studenţilor, cât şi al cadrelor didactice nu pot fi decât benefice, cu atât mai mult în domeniul sectorului energetic, caracterizat de schimbări profunde în ultimii ani. Pregătirea practică a studenţilor a reprezentat în ultimii ani o prioritate în universitatea noastră şi astfel de parteneriate sunt esenţiale în îndeplinirea dezideratelor noastre".
Echipa de specialişti în domeniul energiei din Deloitte România oferă servicii firmelor care activează în: petrol şi gaze, electricitate, industria apei şi energie sustenabilă. Deloitte furnizează clienţilor din sectorul public şi privat din industrii variate servicii de audit, de taxe, servicii juridice, consultanţă financiară şi de managementul riscului.