DEMERSUL TAXĂRII GIGANŢILOR TEHNOLOGICI Noua Zeelandă analizează introducerea unei taxe pe serviciile digitale

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 februarie 2019

Noua Zeelandă plănuieşte să-şi modernizeze regimul fiscal în aşa fel încât să taxeze la nivel local veniturile companiilor multinaţionale digitale precum Google, Facebook sau Amazon, a afirmat, ieri, prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, alăturându-se unui efort global de a rescrie regulile de taxare pentru giganţii tehnologici, relatează Reuters.

Cabinetul laburist al Jacindei Ardern este astfel aşteptat să publice un document de discuţie cu privire la modalităţile de modernizare a regimului de taxare aplicat companiilor multinaţionale.

În cadrul unei conferinţe de presă, Jacinda Ardern a notat: "Sistemul nos-tru actual de taxare nu este corect în modul în care tratează contribuabilii individuali şi modul în care tratează multinaţionalele".

Totodată, într-o declaraţie scrisă a cabinetului se mai argumentează că societăţile comerciale digitalizate, precum cele care oferă servicii de social media sau tranzacţionare şi publicitate online realizează venituri semnificative de pe urma consumatorilor fără ca aceste venituri să fie taxabile.

Taxele pentru servicii digitale (DST) sunt, în general, percepute la o rată forfetară de două până la trei procente din venitul brut obţinut de o companie multinaţională în ţara respectivă.

Veniturile estimate să intre în bugetul de stat al Noii Zeelande, în urma taxării serviciilor digitale transfrontaliere, se situează între 20 şi 55 milioane de dolari americani, în condiţiile în care valoarea serviciilor digitale trans-frontaliere din Noua Zeelandă este estimată la aproximativ 1,86 miliarde de dolari americani.

Un număr de ţări printre care şi Marea Britanie, Spania, Italia, Franţa, Austria şi India au adoptat sau şi-au anunţat intenţia de a aplica o taxă pentru servicii digitale, în timp ce Australia şi Uniunea Europeană analizează posibilitatea unei astfel de taxe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb