Demisia ministrului Sergiu Sechelariu pune punct perioadei de glorie a familiei Sechelariu

Oleg Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 28 iunie 2004

După pierderea Bacăului de către Dumitru Sechelariu, lui Sergiu Sechelariu i-a fost acceptată demisia din funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor

După mai mult de doi ani în care numele lui Sergiu Sechelariu a fost menţionat în diverse scandaluri de presă legate de domeniul pe care îl coordona în calitate de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Guvernul Năstase s-a decis să renunţe la serviciile sale. Fără prea multă şovăială, premierul a acceptat demisia acestuia, punînd astfel capăt perioadei de glorie a familiei Sechelariu după ce Dumitru Sechelariu a eşuat în încercarea de a cîştiga un nou mandat ca primar al Bacăului.

Secretarul de stat Sergiu Sechelariu şi-a prezentat vineri seara demisia din funcţie şi a solicitat primului-ministru să dispună efectuarea unui control asupra modului în care şi-a îndeplinit sarcinile şi responsabilităţile de serviciu. În cadrul unei întîlniri pe care a avut-o cu primul-ministru, Sergiu Sechelariu şi-a exprimat regretul pentru declaraţiile "neinspirate" pe care le-a făcut la Bacău, precizînd că acestea au fost efectuate "sub impulsul unei stări de moment şi al dorinţei de a-şi sprijini fratele în campania electorală". "Consider că, în toţi aceşti ani în care am fost secretar de stat, am realizat lucruri importante, numeroase proiecte în folosul cetăţenilor - infrastructură, construcţii de locuinţe şi săli de sport", a declarat Sergiu Sechelariu. El a precizat că gestul său de a-şi depune demisia reprezintă "un gest de onoare, loialitate şi responsabilitate" faţă de echipa guvernamentală din care a făcut parte, al cărei mandat se finalizează cu numeroase proiecte devenite realitate.

La înlăturarea lui Sergiu Sechelariu, motivul invocat de reprezentanţii PSD a fost gravitatea declaraţiilor făcute de acesta la Bacău, în timpul campaniei electorale a fratelui său, Dumitru Sechelariu. Totuşi, secretarul de stat nu a făcut decît să se înscrie în linia mesajului transmis alegătorilor de către premierul Năstase, la anunţarea rezultatelor alegerilor locale din turul I, respectiv a promis "marea cu sarea". Aflat la Bacău, alături de fratele său, pe durata campaniei electorale pentru turul doi al alegerilor locale, Sergiu Sechelariu a recunoscut că prin poziţia sa în Guvern a luat fonduri din alte judeţe şi le-a adus la Bacău, pentru a răsplăti voturile primite de Dumitru Sechelariu în urmă cu patru ani.

De asemenea, el i-a avertizat fără echivoc pe băcăuani că vor pierde fonduri de la Guvern dacă vor avea alt primar decît fratele său. Într-o declaraţie făcută pe un post de radio bucureştean, Sergiu Sechelariu a precizat că nu a făcut altceva decît să ajute Bacăul pentru votul de încredere pe care i l-a acordat ca senator. "Pentru cei care mi-au acordat votul de încredere ca senator, am încercat să sprijin autorităţile locale şi cetăţenii - asta nu înseamnă deturnare de fonduri. N-am avut şi nici nu am posibilitatea repartizării de fonduri în mod discreţionar în afara cadrului legal", a adăugat ministrul.

În cadrul MTCT, Sergiu Sechelariu a coordonat domeniile de mare importanţă pentru actualul Guvern: construcţia de locuinţe (ANL), săli de sport (CNI) şi drumuri (CNADNR). Secretarul de stat a fost suspectat că ar fi favorizat firmele din zona Bacăului în contractarea de lucrări în sectorul drumurilor şi a privilegiat judeţul Bacău prin alocarea preferenţială de fonduri destinate proiectelor din domeniul construcţiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb