Democraţii acuză PSD că doar cu vorba se opune migraţiei politice

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 29 aprilie 2004

Partidul Democrat consideră că partidul de guvernămînt se pronunţă împotriva migraţiei politice doar cu vorba. Deputatul PD Emil Boc a apreciat în cadrul unei conferinţe de presă de ieri că partidul de guvernămînt şi-a intensificat eforturile de racolare a candidaţilor cu şanse reale la alegerile locale ale opoziţiei, promovînd migraţia politică şi nu stopînd-o. "PSD este doar campionul vorbelor, anunţînd că vrea stoparea migraţiei politice în timp ce face presiuni mari pentru a atrage candidaţii noştri", a declarat preşedintele executiv al PD, Emil Boc.

Potrivit liderului democrat, PSD recurge la diverse metode pentru racolarea candidaţilor opoziţiei, de la oferirea de fonduri bugetare suplimentare, pînă la ameninţarea cu diverse controale ale Curţii de Conturi şi ale poliţiei. Emil Boc a prezentat cîteva cazuri din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud, unde PSD ar fi încercat "să fure" candidaţi, ca mai apoi după alegeri să îi lege prin legea migraţiei de propriul partid. "Solicităm PSD să renunţe la aceas-tă campanie şi să nu mai folosească tema migraţiei ca pe o temă electorală", a comentat Emil Boc.

Totodată, liderul PD a criticat ordonanţa Guvernului privind declararea averilor tuturor candidaţilor la alegerile locale, pe motiv că ar fi neconstituţională. "Noua Constituţie interzice Guvernului să emită ordonanţe de urgenţă care să afecteze drepturile electorale, ori această ordonanţă modifică aceste drepturi şi obligaţii", a afirmat Emil Boc. Domnia sa a acuzat partidul de guvernămînt de duplicitate, deoarece atunci cînd a avut ocazia să promoveze această măsură în cadrul legii pentru alegerile locale, PSD nu a făcut-o. "Timp de trei luni am discutat în comisia electorală împreună cu PSD legea alegerilor locale şi niciodată nu au susţinut această idee, pentru ca imediat după ce am votat această lege, Guvernul să vină cu o ordonanţă care să o modifice", a spus Emil Boc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb