Democraţii, luaţi în vizor de Partidul Conservator

Cătălin Alexandru
Ziarul BURSA #Politică / 16 august 2006

Continuă frămîntările în coaliţia de guvernare. De data aceasta, criticile conservatorilor au ţintit conducerea Partidului Democrat (PD), acuzat că, "sub imboldul preşedintelui Traian Băsescu", a devenit un veritabil "partid-stat". Liderul PC, Dan Voiculescu, a afirmat că formaţiunea politică pe care o conduce deţine, de la surse din interiorul grupării democrate, unele informaţii potrivit cărora "în PD se produc acum lucruri mai grave decît se produceau în PSD". Potrivit spuselor lui Voicules-cu, pe baza acestor informaţii a fost elaborat, la nivelul PC, un material ce conţine "acte, atitudini şi comportamente ale membrilor PD din ultimul an şi jumătate" şi pe care conservatorii intenţionează să-l dea publicităţii. În concepţia preşedintelui PC, "PD-ul nu face altceva decît să repete greşelile social-democraţilor, fără să aibă realizările acestora". Domnia sa a ţinut însă să precizeze că delimitarea de acţiunile democraţilor nu va afecta angajamentul luat de PC, acela de a rămîne la guvernare cel puţin pînă la 1 ianuarie 2007. "Căutăm orice fel de formulă de a nu mai fi colegi cu PD", excluzînd ideea ieşirii din coaliţie pînă la începutul lui 2007, a adăugat Dan Voiculescu.

Conservatorii spun că au cunoştinţă de "cazuri concrete, strigătoare la cer", potrivit cărora membri de partid din rîndurile lor au fost şantajaţi cu anularea unor amenzi în cazul înscrierii în PD.

Deputatul democrat Ioan Oltean a reacţionat la afirmaţiile făcute de Voiculescu. Parlamentarul PD a arătat, pentru cotidianul BURSA, că declaraţiile făcute de liderul conservator sunt "răutăcioase şi nerealiste". Oltean a ţinut să precizeze că actualul şef al PC "are complexul Partidului Democrat" şi că "declaraţiile preşedintelui unui partid de două procente nu merită o atenţie deosebită". Referindu-se la presupusele scurgeri de informaţii dinspre democraţi spre conservatori, Ioan Oltean a declarat că nu crede în existenţa unor asemenea lucruri, dar "dacă prin absurd există astfel de persoane în cadrul partidului" ele trebuie sancţionate drastic.

Dan Voiculescu: "Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii"

Şeful statului a fost supus şi el criticilor acide ale preşedintelui PC. "Traian Băsescu ne-a obişnuit să trăim - ca societate românească - într-un permanent conflict", crede liderul conservator. Potrivit afirmaţiilor domniei sale, "preşedintele nu este străin de tot ceea ce se întîmplă" legat de apariţia dosarelor unor politicieni suspectaţi de colaborare cu organele de poliţie politică. Voiculescu s-a arătat nedumerit de faptul că serviciile secrete spun că preşedintele ţării nu are dosar "din moment ce chiar el a spus că a scris tone de informări." Liderul PC este convins că şeful statului a fost colaborator al Securităţii şi crede că primul om în stat "ar trebui să aibă onorabilitatea să se prezinte la CNSAS" pentru că "are datoria să-şi prezinte dosarul".

Conservatorii vor guvern de tehnocraţi

Conducerea PC este nemulţumită de actul de guvernare din România. "Guvernăm pentru simplul motiv că o ţară trebuie guvernată", îşi justifică liderii conservatori apartenenţa la coaliţia aflată la putere. Conducerea partidului vede ca unică soluţie pentru redresarea ţării crearea unui executiv din tehnocraţi. Voiculescu este de părere că principala cauză a situaţiei grele în care se află statul nostru este lipsa oamenilor cu vocaţie de conducător. Politicianul conservator a arătat că după 1989 nu a existat o asemenea persoană în fruntea ţării. Din 1990 încoace "am avut un conducător comunist", apoi unul "mediocru", pentru ca acum să "avem un conducător nepriceput", şi-a explicat Dan Voiculescu punctul de vedere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb