Democraţii nici nu vor să audă de o fuziune cu parfum liberal

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 30 august 2005

După ce, la şcoala de vară a PNL, preşedintele formaţiunii, Călin Popescu Tariceanu, şi preşedintele PD, Emil Boc, şi-au făcut declaraţii de amor cu privire la fuziunea PNL-PD, un nou conflict mocneşte în sînul Alianţei. Călin Popescu Tăriceanu a scăpat, la finalul pledoariei sale pentru fuziune, afirmaţia că cele două partide ar urma să se unifice sub platforma unui partid liberal. La auzul "neroziei", liderul PD Emil Boc a reacţionat dur ieri, în întrunirea Biroului Permanent Naţional al PD. Democraţii nu îşi imaginează o fuziune altfel decît prin reunificarea celor două partide sub stindardul popular îmbrăţişat de curînd de PD.

Jocul dintre liberali şi democraţi se rezumă, de altfel, la cine pe cine înghite. Ori de cîte ori liderii celor două formaţiuni vor să se apropie cel puţin în plan mediatic, liderul PD, Emil Boc, îl pune la colţ pe şeful liberalilor printr-o declaraţie care întoarce pe dos toate obiectivele asumate de Tăriceanu.

Aşadar, Partidul Democrat a anunţat, ieri, că nu este de acord ca pensionarii şi agricultorii să contribuie la fondul Sănătatea aşa cum anunţase premierul. Emil Boc spune că lărgirea bazei de contribuţie la fondul Sănătatea nu se justifică. Democraţii susţin, totuşi, că ar putea fi de acord numai dacă măsura nu ar însemna ca statul să mai ia bani din buzunarul pensionarilor. Călin Popescu Tăriceanu a declarat, doar cu o săptămînă în urmă, că este important ca pensionarii şi agricultorii să contribuie şi ei la fondul Sănătatea pentru a îi creşte consistenţa financiară.

Proiectul Alianţei nu poate fi verosimil atît timp cît liderii celor două formaţiuni se contrazic mai tot timpul în ceea ce priveşte actul de guvernare. Democraţii nu au renunţat nici la ideea alegerilor anticipate, iar liberalii se tem că în cazul în care termenul de 15 septembrie pentru schimbarea preşedinţior celor două Camere va fi depăşit, democraţii vor face demersuri serioase pentru organizarea unui scrutin electoral.

În favoarea fuziunii s-au manifestat mai mulţi liberali în ultima perioadă, alţii decît adepţii mai vechi cum ar fi Mona Muscă, Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan. Mai nou, şi ministrului agriculturii, Gheorghe Flutur, i se pare o idee bună. Pe de altă parte, democraţii nici nu vor să audă de o fuziune cu titlu liberal, aşa că spiritele s-au dezlănţuit ieri în BPN-ul pedist. După întîlnire, Emil Boc a declarat că exprimarea lui Călin Popescu Tăriceanu a fost una "nefericită" atunci cînd s-a referit la fuziune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb