Departamentul pentru Comerţ: Economia Statelor Unite a crescut cu 5,2% în trimestrul trei

S.B.
Internaţional / 30 noiembrie 2023

Departamentul pentru Comerţ: Economia Statelor Unite a crescut cu 5,2% în trimestrul trei

Economia Statelor Unite a crescut cu 5,2% în trimestrul trei, peste estimările iniţiale, ca efect al investiţiilor companiilor şi al cheltuielilor guvernamentale mai puternice, a raportat miercuri Departamentul pentru Comerţ, informează news.ro.

Produsul intern brut, o măsură a tuturor bunurilor şi serviciilor produse în perioada de trei luni, a accelerat într-un ritm anual de 5,2%, a arătat a doua estimare a departamentului. Creşterea a depăşit valoarea estimată iniţial, de 4,9%, şi a fost mai bună decât prognoza de 5% făcută de economiştii chestionaţi de Dow Jones.

Revizuirea ascendentă a venit din creşterea investiţiilor fixe nerezidenţiale, care includ structuri, echipamente şi proprietate intelectuală. Categoria a înregistrat o creştere de 1,3%, care a marcat în continuare o schimbare bruscă în scădere faţă de trimestrele precedente. Cheltuielile guvernamentale au contribuit, de asemenea, la creşterea estimării trimestrului 3, urcând cu 5,5% pentru perioada iulie-septembrie.

Cu toate acestea, cheltuielile consumatorilor au înregistrat o revizuire în scădere, crescând acum doar cu 3,6%, comparativ cu 4% în estimarea iniţială.

Au fost câteva ştiri mixte pe frontul inflaţiei. Indicele preţurilor pentru cheltuielile de consum personal, un indicator pe care Rezerva Federală îl urmăreşte îndeaproape, a crescut cu 2,8% pentru perioada respectivă, o revizuire în scădere cu 0,1 puncte procentuale. Cu toate acestea, indicele preţurilor ponderate în lanţ a crescut cu 3,6%, o mişcare ascendentă cu 0,1 puncte procentuale. Profiturile corporative s-au accelerat cu 4,3% în timpul perioadei, în creştere puternică faţă de creşterea de 0,8% din trimestrul al doilea.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Wow, nu le spuneti asta mujicilor ca ii bagati in depresie:-)...ei tot "infrang" PIB-ul si tot pe deficit sunt ca le-a spus putler ca asta "ii face mai puternici":-)

    Drama mare in Rusia. Blocul comunist nu se intelege in ce monede sa faca platile. Monede tari de circulatie internationala Rupia si Rubla :)))))

    1. Folosesc și yuani chinezești, woni nord coreeni și ceva orez.

    Iar se incinge tiparnita si consumul,si Romania ar trebui sa se mai imprumute cu 300

    miliarde de euro si atunci si noi o sa avem cresteri economice fabuloase.

    Casa Albă a bifat atât decuplarea Rusiei de Germania (cea mai veche, stabilă și profitabilă colonie americană din Europa) și ocuparea golului rămas pe piața energetică din UE, cât și parafarea unor contracte ”banditești” de vânzări de armament. Înarmarea până-n dinți a statelor europene cu marfă livrată de amicii Pentagonului reprezintă afacerea secolului. De cealaltă parte, Moscova și-a reorientat conductele de energie ieftină către țările asiatice, cu câștiguri chiar mai mari decât înainte de conflict. În plus, Kremlinul a vândut armament în spațiul BRICS+ și va rămâne cu o bună bucată din teritoriul Ucrainei. 

    1. Adica toa(n)ta lumea e in cistig.

      Alternativa e să reparăm infrastructura CFR ca să trimitem mașinile de spălat în Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb