DEPĂŞIND CME GROUP DIN SUA National Stock Exchange din India a devenit cea mai mare piaţă de derivate din lume

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 ianuarie 2020

National Stock Exchange din India a devenit cea mai mare piaţă de derivate din lume

La NSE au fost tranzacţionate 6 miliarde de contracte în 2019, în creştere cu 58% faţă de anul anterior

La CME Group, volumul tranzacţiilor - 4,83 miliarde de contracte anul trecut

National Stock Exchange din India (NSE) a devenit, în 2019, cea mai mare piaţă de produse derivate din lume - după volumul tranzacţiilor, depăşind gigantul american CME Group, potrivit datelor Asociaţiei Industriei Futures (FIA), preluate de economictimes.indiatimes.com.

"NSE India a depăşit CME, devenind cea mai mare bursă de derivate din lume, în funcţie de volumul tranzacţiilor", a informat FIA.

Datele oficiale arată că la NSE au fost tranzacţionate 6 miliarde de contracte în 2019, în creştere cu 58% faţă de anul anterior, timp în care la CME Group, volumul tranzacţiilor s-a situat la 4,83 miliarde de contracte, nivel similar cu cel din 2018.

În India, instrumentele derivate oferite sunt de natură europeană, adică acestea pot fi exercitate numai pe scadenţe, spre deosebire de contractele de tip american, care pot fi exercitate oricând, în timpul duratei contractului.

Vikram Limaye, CEO al NSE, a declarat: "Participarea din întreaga gamă de investitori informaţi ne-a ajutat să atingem această performanţă. Un cadru de reglementare care vine în sprijinul nostru, alături de un management solid al riscului ne-au ajutat, de asemenea. Pieţele de capital din India au potenţialul să atingă noi recorduri. Este important să ne concentrăm mai mult pe dezvoltarea pieţelor ca să sprijinim oportunităţile de creştere din India".

NSE oferă un segment lichid pentru indici futures (Nifty şi Bank Nifty), contracte futures pe acţiuni, indici pentru opţiuni şi acţiuni. Piaţa oferă, de asemenea, derivate pe materii prime, valute şi bonduri.

În anul fiscal curent, cifra de afaceri pe totalul produselor derivate a fost de circa 2700 de trilioane de rupii, faţă de 2400 trilioane de rupii în anul fiscal 2019 (1 rupie indiană = 0,014 dolari americani).

Printre participanţii la platforma de derivate a NSE se numără investitori de portofoliu străini, investitori instituţionali interni, precum fondurile mutuale şi companiile de asigurări, investitori bogaţi şi traderi.

Activitatea globală de trading cu derivate pe pieţele bursiere a crescut cu 13,7% în 2019, la recordul de 34,47 miliarde de contracte, potrivit sursei citate.

Volumul tranzacţiilor futures a crescut cu 12%, la 19,24 miliarde de contracte, iar cele options - cu 16%, la 15,23 miliarde de contracte.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb