DEPUTAT PSD: "România a atins cel mai mare număr de salariaţi din ultimii 20 de ani"

Mina Irina
Politică / 7 septembrie 2017

"România a atins cel mai mare număr de salariaţi din ultimii 20 de ani"

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a declarat astăzi că ţara noastră a atins cel mai mare număr de salariaţi din ultimii 20 de ani, respectiv 4,84 milioane de persoane, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Răzvan Rotaru a afirmat: "S-a recuperat şi s-a depăşit numărul de job-uri care exista în 2008, înainte de venirea crizei economice. În acelaşi timp, rata şomajului a ajuns la un minim înregistrat în ţara noastră de doar 5,3%, fiind cel mai mic nivel din ultimii 8 ani. Astfel, în primele 5 luni ale anului s-au creat 113.000 noi locuri de muncă, adică o medie de peste 20.000 locuri de muncă pe lună. Creşterea numărului de joburi create reprezintă cel mai important indicator privind creşterea sănătoasă a economiei".

În document se arată: "Directorii de companii afirmă însă că este foarte dificil să mai găseşti angajaţi. Drept urmare, vor creşte salariile şi în mediul privat. Orice companie serioasă va recurge la majorări pentru a-şi păstra angajaţii bine pregătiţi. Aceste majorări vor determina mai mulţi români apţi de muncă să intre pe piaţa muncii şi să nu se mai mulţumească doar cu mici lucrări particulare, care nu le oferă venituri constante şi nici asigurări sociale".

Deputatul PSD a arătat: "Românii încep să fie plătiţi pe măsura muncii prestate, ceea ce va reduce decalajul dintre salariile românilor şi salariile din Uniunea Europeană. Acesta este unul din obiective majore ale programului de guvernare asumat de PSD. Abia de acum încep să se vadă rezultatele efective ale programelor implementate de PSD, pe care cetăţenii încep să le simtă în viaţa de zi cu zi".

Ultimele statistici înregistrate de Ministerul Muncii, respectiv cele din luna august a acestui an, arată că la data de 14.08.2017, numărul de contracte individuale de muncă active este cu peste 133.000 mai mare faţă de valoarea acestui indicator la 01.01.2017. În acelaşi timp şi numărul de salariaţi activi este cu peste 124.000 de persoane mai mare la data de 14.08.2017, faţă de valoarea lui la 01.01.2017. De asemenea, în această perioadă a crescut cu 19.329 şi numărul de angajatori activi faţă de prima zi din 2017, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb