Deputăţie anulată de justiţie

FLORIAN GOLDSTEIN
Ziarul BURSA #Politică / 22 decembrie 2008

Medicul Benedek Imre a fost exclus ieri din UDMR. Domnia sa a încercat să se apere de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali, însă a fost refuzat pemotiv că şi-a pierdut calitatea de membru alUDMR. UDMRa decis să îi retragă lui Benedek sprijinul politic şi să îl excludă din cadrul Uniunii pe motiv că a adus "prejudicii irecuperabile UDMR şidaune morale imense". (Rompres)

Medicul Benedek Imre a fost exclus ieri din UDMR. Domnia sa a încercat să se apere de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali, însă a fost refuzat pemotiv că şi-a pierdut calitatea de membru alUDMR. UDMRa decis să îi retragă lui Benedek sprijinul politic şi să îl excludă din cadrul Uniunii pe motiv că a adus "prejudicii irecuperabile UDMR şidaune morale imense". (Rompres)

A fost anulatmandatul de deputat alocat lui Koto Jozsef (UDMR), anulare decisă vineri de Curtea de Apel Bucureşti, la reclamaţia lui Benedek Imre (UDMR), care a contestat validitatea distribuirii mandatului, în cazul său.

Hotărârea Curţii (pe care o reproducem alăturat) anulează mandatul lui Koto Jozsef, dar nu i-l alocă lui Benedek Imre. Bănuim că nici nu era de competenţa sa, căci alocarea de mandate parlamentare este atributul Biroului Electoral Central (BEC).

Dar, BEC se înfiinţează numai în ocazia alegerilor. Ele s- au consumat deja. BEC nu mai există astăzi.

Dincolo de scandalosul situaţiei, cazul este extrem de interesant. Pentru că, acum, UDMR se află în posesia unui mandat de deputat pentru care nu există sistemul legal de nominalizare.

Practic, este o premieră.

Koto Jozsef, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a reprezentat maghiarimea de cetăţenie română din diaspora (Congo şi Tanganika, care i-au furnizat 34 de voturi).

Benedek Imre, medic din Târgu Mureş, ne-a declarat: "Sunt convins că s-au făcut mai multe greşeli la alocarea mandatului. Pentru îndreptarea lor, sunt gata să solicit cercetări."

Juridic, Benedek Imre este asistat de avocaţi din Târgu Mureş, dar a fost reprezentat la instanţa din Bucureşti de casa de avocatură "Stoica&Asociaţii", fondată de actualul lider PDL Valeriu Stoica.

Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti

Amână pronunţarea la 18.12.2008; 19.12.2008 Admite în parte contestaţia.

Anulează în parte rezultatele de repartizare a mandatelor de deputat la nivel naţional, respectiv anulează în parte procesul verbal al BEC, 8A privind rezultatele finale ale alegerilor pentru Camera Deputaţilor din data de 30.11.2008, nr.crt. 316 pct.12 al Anexei 8A reprezentând mandatul alocat UDMR în circumscripţia electorală 43 străinătate. Respinge cererea privind constatarea dreptului reclamantului la atribuirea unui mandat de deputat în circumscripţia electorală Mureş. Cu recurs în 5 zile de la comunicare.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nu-i prima data cand un avocat bun ameteste un judecator slab.

    ma si interbam ce-o sa mai zici acum.bravvo sicmar,din saracia de argumnete,ai gasit cel mai ingeenios raspuns! si nici nu ti-a luat mult!

    1. are dreptate sicmar. In schimb aricolul scis de FG este submediocru.

      Rolo,poate imi explici si mie cum poate fi genial sau submediocru un articol de informare relatind faptele riguros,care nu are drept scop comentariul si care nu prezinta nici greseli de logica,nici greseli gramaticale.

      Iti urez Sarbatori fericite, Rolo! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb