DEPUTATUL ANDREEA PAUL: "Trebuie să avem consens politic pentru digitalizarea evidenţei proprietăţilor"

A.T.
Ziarul BURSA #Politică / 4 septembrie 2015

Următorul mare proiect pe care îl vor cere liberalii este digitalizarea evidenţei tuturor proprietăţilor imobiliare, pentru care este absolută nevoie de consens politic, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul Codului Fiscal, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, deputatul Andreea Paul. "Proiectul există în programul de guvernare al PNL şi este una dintre cele mai importante 10 priorităţi legislative anunţate de Cătălin Predoiu", a subliniat domnia sa, adăugând că într-o ţară fără integrarea Cadastrului şi a Cărţii funciare nu se poate dezvolta nici agricultura, dar nici investiţiile private şi publice.

Guvernul a adoptat şi publicat în Monitorul Oficial, la debutul lunii mai, Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015-2023, care va fi implementat şi cu ajutorul fondurilor europene. Grosul banilor vor proveni, însă, din surse proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru (ANCPI).

Astfel, agenţia a anunţat că va cheltui circa 4 milioane de lei din surse proprii, la care se adaugă încă 300 milioane de euro fonduri europene. Întregul program valorează un miliard de euro.

În aceste condiţii, ziarul BURSA a întrebat-o pe doamna Paul de ce consideră că este nevoie de consens politic. Domnia sa ne-a răspuns: "Am asistat la zece ani de declaraţii de intenţie despre rescrierea Codului Fiscal. Azi (n.r. ieri) am reuşit să îl trecem a doua orară prin Parlament, după ce am avut din nou consens politic. De cadastru şi carte funciară în formă digitalizată vorbim de 20 de ani. Nu am încredere că programul poate fi implementat fără un consens politic şi nici nu cred că poate fi făcut decât de un guvern liberal. Este nevoie de foarte multă voinţă politică în acest sens şi de urgentarea investiţiilor".

Deputatul liberal susţine că reticenţele şi nesiguranţa investitorilor privaţi sunt mari din cauza lipsei informaţiilor cadastrale, iar soluţia stă în software. "Vrem sau nu vrem, trebuie să avem guvernare electronică în evidenţa proprietăţilor şi nu numai. Avem softiştii cei mai buni din lume. Avem acest avantaj fabulos de ţară în software, de care trebuie să avem mare grijă. Altfel se va pierde în mai puţin de 10 ani", a avertizat Andreea Paul.

Întrebată cum va fi aplicat Codul Fiscal cu recentele majorări salariale date de Guvern, doamna Paul ne-a spus că BNR a avertizat că ne încadrăm în ţinta de deficit bugetar pentru 2016 dacă nu sunt date şi alte creşteri salariale faţă de cele adoptate deja (medicii şi demnitarii): "Foarte importantă este, în această toamnă, legea salarizării bugetarilor. Este nevoie de majorări salariale în sistem, în special pentru profesori şi medici, dar raţionale şi în limitele posibilităţilor, nu cu procente fantasmagorice anunţate de Victor Ponta. Nimeni în lumea asta nu şi-a permis să-şi tripleze salariul. PNL va da vot negativ în Parlament când va ajunge ordonanţa la aprobare".

Despre Codul Fiscal deputatul liberal a mai spus în conferinţa de ieri că lasă în buzunarele cetăţenilor circa 8 miliarde de lei, iar impactul bugetar imediat, estimat acum la 5 miliarde de lei, va fi mult mai mic. Andreea Paul a făcut ieri apel la tineri şi specialişti să intre în politică, spunând că se poate să ai realizări dacă eşti integru şi "om dintr-o bucată", dând ca exemplu consensul politic asupra pachetului de măsuri de relaxare fiscală generat de către PNL la iniţiativa copreşedintei Alina Gorghiu.

Domnia sa a cerut Guvernului un audit corect a reţelei noastre de consilieri economici din ambasade şi măsuri ferme pentru promovarea mult mai ambiţioasă a intereselor economice ale României: "PNL o va face. PNL a promis în programul de guvernare că va crea un Grup de Acţiune de Lobby Internaţional pentru promovarea intereselor României, un task force informal, coordonat direct de către Cabinetul Premierului PNL".

În acest scop, liberalii vor să cartografieze specialiştii români din ţară şi din străinătate care iubesc România, care ocupă poziţii cheie în organismele internaţionale, în comunităţile profesionale internaţionale, precum şi pe liderii români din multinaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb