Vicepreşedintele PSD, deputatul Doina Pană, speră ca preşedintele Klaus Iohannis să promulge legea conversiei creditelor în franci elveţieni, deoarece aceasta "corectează o mare nedreptate".
Domnia sa a spus: "Eu sper ca domnul Iohannis să nu tergiverseze promulgarea ei, pentru că nu are absolut niciun motiv. La nivel de Uniune Europeană mai există asemenea legislaţie, prin care ţările îşi protejează cetăţenii proprii, spre exemplu Polonia. În plus, taxa corectează o nedreptate, în sensul că riscuri trebuie să-şi asume nu numai clienţii, ci şi băncile. Este o lege dreaptă, o lege care corectează o mare nedreptate şi dumnealui nu ar face decât să o întârzie, pentru că, ştiţi foarte bine, chiar dacă ar trimite-o înapoi în Parlament, nu face decât, câteva luni, să mai chinuie nişte oameni disperaţi".
În opinia deputatului bistriţean, în cazul în care legea va fi retrimisă în Parlament, actualul legislativ se va mobiliza pentru a o aproba din nou în cel mai scurt timp, chiar dacă va începe campania electorală pentru alegerile parlamentare.
"Pentru aşa ceva, chiar dacă vom intra în perioadă de campanie, (...) sunt convinsă că, dacă va fi cazul - sper să nu fie - Parlamentul se va aduna special pentru această lege", a afirmat Doina Pană.
Deputaţii au aprobat, săptămâna trecută, legea convesiei creditelor din franci elveţieni la curs istoric.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Kiovasius Partenisos în data de 24.10.2016, 00:56)
Zau? Poate ne spune doamna ministresa cam care e legislatia in Polonia, daca tot vorbeste de ea? Dar in Croatia? In Polonia legea a fost facuta impreuna si cu avizul Bancii Central Europene. Polonezii au renuntat la solutia rambursarii creditelor in CHF la cursul istoric, cum promitea presedintele tarii, inainte de alegerile de anul trecut, din cauza impactului foarte mare pe care l-ar putea avea asupra bancilor si al cetatenilor. Acolo aia sunt populisti pana in punctul in care pun in pericol tara.Cand cad in extrema primejdioasa gandesc lucrurile cu celeritate. Ce au facut de fapt polonezii si nu spun Dan si banda lui? Polonezii au venit cu o varianta mult mai putin costisitoare pentru banci si cetateni, anularea marjelor de curs valutar practicate de banci la rambursarea ratelor lunare. Sa mai vorbim si de ce filtre stricte are legea poloneza? La anularea marjelor nu intra decat cazurile sociale, oamenii care chiar au nevoie, nu speculatori imobiliari ca Zapodeanu, Hadarean, Neidoni sau Dermengiu care vor sa isi minimizeze pierderile din criza pe banii altora.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Sandokan în data de 24.10.2016, 13:51)
Serios?Tara inseamna popor,bancile nu inseamna tara,daca vom sacrifica populatia doar sa protejam niste banci infractoare inseamna ca UE este un terorist financiar.Un lucru este clar,bancherii trebuie judecati.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.10.2016, 14:06)
Eu cred ca Grecia are probleme mult mai mari. Ia da-ti tu putin cu parerea despre a 13 pensie pe care o luati, despre al 14- lea salariu si lasa-ne pe noi.
2. Fa Doino,
(mesaj trimis de savin în data de 24.10.2016, 08:34)
ai inviat?
3. fără titlu
(mesaj trimis de Radu în data de 24.10.2016, 11:57)
Prin acea lege statul roman ii protejeaza pe speculantii pe valute care fac speculatii fara sa se priceapa la asa ceva. Sa te pricepi la domeniul financiar, la afaceri, este considerat de multi romani ca ceva rau, ca esti smecher si ii prostesti pe aia care nu se pricep, ca esti "afacerist". Probabil ca majoritatea romanilor si-ar dori sa traiasca ca intr-o tara capitalista, dar sa invete si sa munceasca ca intr-o tara socialist-comunista.