ZIARUL BURSA

24 octombrie 2016
Ediţia din 18.09.2024
Dacian Cioloş

Guvernul a contestat legea conversiei creditelor la CCR

S.A.Bănci-Asigurări / 24 octombrie 2016

Actualizare 22:06 Alina Gorghiu: "Am convingerea că legea conversiei nu are motive să pice la CCR"

Liderul PNL, Alina Gorghiu, s-a declarat, în această seară, convinsă că legea conversiei creditelor în franci elveţieni la curs istoric nu are motive să pice la Curtea Constituţională a României (CCR), precizând că efectuarea unui control de costituţionalitate va uşura parcursul ulterior al legii.

Actualizare 21:03 Rareş Bogdan, despre trimiterea legii conversiei la CCR: "Ăsta da cadou de la Guvernul Cioloş!"

Actualizare 20:40 Gheorghe Piperea: "Legea conversiei, deşi are nişte inadvertenţe de redactare, nu are vicii de constituţionalitate"

---------

Guvernul condus de Dacian Cioloş a contestat la Curtea Constituţională a României (CCR) proiectul de lege care prevede conversia creditelor în franci elveţieni la cursul de la data acordării, ne-a confirmat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Deputaţii i-au cerut demisia lui Mişu Negriţoiu

PREŞEDINTELE ASF, AUDIAT ÎN PARLAMENT Deputaţii i-au cerut demisia lui Mişu Negriţoiu

Andrei StanBănci-Asigurări / 24 octombrie 2016

Actualizare Audierea lui Mişu Negriţoiu a luat sfârşit. Acesta a părăsit Parlamentul fără să dea declaraţii presei.

Actualizare Mihai Tudose: "Dacă rămâneţi să vă faceţi de râs, vă faceţi până la capăt."

Actualizare Mihai Tudose: "Aţi făcut tot ce aţi putut, problema e că nu puteţi cât trebuie! Nu sunteţi preşedinte de ieri."

Actualizare Mişu Negriţoiu: "Nu există soluţii miracol. Eu am venit aici pentru că am vrut să fac ceva, am fost solicitat şi mi s-a dat asigurarea că legea va fi respectată. Dumneavostră aţi făcut o autoritate independentă şi i-aţi conferit stabilitate. Dumneavostră trebuie să ne judecaţi. Mi-am închipuit că vin la o execuţie publică. Mu am făcut nimic greşit."

Actualizare 16:59 Mişu Negriţoiu: "Îmi asum că în aceşti doi ani am făcut lucruri care trebuiau făcute. Că nu am făcut nimic greşit."

Actualizare 16:58 Deputatul Grama: "Dumneavostră ca preşedinte ASF vă asumaţi vreo răspundere pentru criza despre care discutăm?"

Actualizare 16:57 Vicepreşedintele Comisiei, Aurel Veiner: "Vă sfătuiesc să va daţi demisia de onoare. Îmi este greu să votez pentru demitere. Parcă ar fi mai bine să va daţi demisia. Aţi ieşi mai onorabil."

Actualizare 16:55 Vicepredintele Comisiei pentru politică economică Aurel Veiner: "N-am ajuns niciodată în situaţia de astăzi, încât comisia noastră să ceară demiterea preşedintelui ASF."

Actualizare 16:54 Mihai Tudose: "Hârtiile sunt în curs pentru procedura parlamentară de demitere. Noi mai putem răbda, dar 5,5 milioane de clienţi, nu!"

Actualizare 16:52 Andreea Paul: "Parlamentari din toate partidele politice i-am cerut explicit demisia de onoare şi nu şi-a dat-o, ba chiar ne-a anunţat că nu o va face. Propun să demarăm procedura parlamentară de demitere!"

Actualizare 16:51 Deputatul Simon: "Oare nu a fost premeditată împingerea în prăpastie a celor două societăţi de asigurare? Ne spălăm pe mâini că avem un Fond de Garantare. Va veni FGA să se înscrie la masa credală? Nu ar fi fost mai bine să prevenim această situaţie? Adevărul probabil numai dumneavoastră îl ştiţi, domnule preşedinte. Din discuţiile avute aici, cred că ar trebui să vă depuneţi demisia de onoare. Ar fi drept pentru toţi deţinătorii de asigurări."

Actualizare 16:47 Mihai Tudose: "Vă faceţi jobul cu personalitate şi omorâţi pe toată lumea."

Mişa, ANAF: "Avem semnale că băncile au vândut performante ca să ocolească taxele"

CREDITELE VÂNDUTE DE BĂNCI, ÎN VIZORUL ANAF Mişa, ANAF: "Avem semnale că băncile au vândut performante ca să ocolească taxele"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 24 octombrie 2016

După ce atât clienţii, cât şi unii specialişti au ridicat, în ultimii ani, problema portofoliilor de credite vândute de bănci, această practică a intrat, acum, şi în vizorul Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF).

Fiscul a iniţiat controale în rândul băncilor şi a identificat nereguli care au consecinţe grave, a anunţat, vineri, Ionuţ Mişa, directorul general de la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili.

Un exemplu oferit de domnul Mişa este tocmai vânzarea pachetelor de credite de către instituţiile bancare.

"Isărescu a adus PIB-ul ţării de la +7,3%, în 2008, la -7,1%, în 2009, cu premeditare"

LUCIAN ISAR: "Isărescu a adus PIB-ul ţării de la +7,3%, în 2008, la -7,1%, în 2009, cu premeditare"

S.A.Macroeconomie / 24 octombrie 2016

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Centrale, a adus Produsul Intern Brut al ţării noastre de la +7,3%, în 2008, la -7,1%, în 2009, "cu premeditare", susţine economistul Lucian Isar, pe blogul său, precizând că principalele mişcări care au favorizat aruncarea României în recesiune au fost manipularea cursului de schimb euro-leu până la niveluri nesustenabile şi relaxarea brutală a gradului de îndatorare până la 70% din venituri.

Alina Gorghiu (Sursa foto: Facebook)

VOT ÎN UNANIMITATE AL BPN: Dacian Cioloş, desemnat candidatul PNL pentru funcţia de premier

Andreea PopescuPolitică / 24 octombrie 2016

Actualizare 21:32 Klaus Iohannis, după ce PNL a anunţat că îl susţine pe Cioloş premier după alegeri: "O idee foarte bună"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, astăzi, că decizia PNL de a-l desemna pe Dacian Cioloş drept candidat al partidului pentru funcţia de premier după alegeri este ''o idee foarte bună''.

Actualizare 19:08 Dacian Cioloş: "Sunt deschis propunerii PNL, în măsura în care după alegeri va exista o bază de colaborare"

Actualizare 16:00 Alina Gorghiu: "PNL a luat o decizie istorică"

Actualizare 13:52 Alina Gorghiu: "Dacian Cioloş nu se va înscrie în niciun partid politic"

Gorghiu: "Voi propune în BPN ca Dacian Cioloş să fie candidatul PNL pentru postul de premier"

Fitch Ratings: "Impactul legii conversiei va fi gestionabil pentru Banca Transilvania"

Fitch Ratings: "Impactul legii conversiei va fi gestionabil pentru Banca Transilvania"

Bănci-Asigurări / 24 octombrie 2016

Fitch Ratings consideră că, în urma aprobării legii conversiei creditelor din franci elveţieni, în lei, la curs istoric nu va exista un impact financiar asupra ratingurilor de viabilitate ale BCR şi UniCredit Bank, deoarece aceste bănci nu au în portofoliu credite pentru populaţie în moneda Elveţiei, iar impactul va fi gestionabil pentru Banca Transilvania, ţinând cont de nivelul existent al provizioanelor şi al capitalului tampon disponibil pentru a absorbi potenţialele costuri suplimentare.

Brexitul nu va crea un şoc economic în viitorul apropiat

SIEGFRIED MUREŞAN, EUROPARLAMENTAR Brexitul nu va crea un şoc economic în viitorul apropiat

ALINA VASIESCUInternaţional / 24 octombrie 2016

Decizia de a nu activa articolul 50 al Tratatului de la Lisabona după decizia Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană (Brexit), în urma referendumului din 23 iunie, a prevenit un şoc, în primul rând economic, şi a evitat declanşarea unor negocieri care ar fi trebuit încheiate sub presiunea timpului în doi ani de zile, conform europarlamentarului Siegfried Mureşan, membru al Grupului Partidului Popular European.

Arhiepiscopul Teodosie contestă controlul judiciar

Arhiepiscopul Teodosie contestă controlul judiciar

Mina IrinaAnticorupţie / 24 octombrie 2016

Actualizare 14:03 IPS Teodosie, despre dosarul în care e cercetat sub control judiciar: "Pe mine nu mă afectează că sunt acuzat pe nedrept, dar afectează Biserica"

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat astăzi, după ce a iesit de la Curtea de Apel Constanţa, unde s-a judecat cererea sa de revocare a controlului judiciar, că şi-a susţinut nevinovăţia şi că pe el nu îl afectează că este "acuzat pe nedrept", dar că "afectează Biserica". Totodată, avocatul înaltului prelat a afirmat că acuzaţiile procurorilor sunt nefondate, potrivit unor surse din presă.

-----

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a ajuns, azi dimineaţă, la Curtea de Apel Constanţa, unde se judecă cererea sa de ridicare a controlului judiciar, potrivit unor surse din presă.

Un exerciţiu

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 24 octombrie 2016

CRISTIAN PÎRVULESCU

Duminica viitoare, pe 30 octombrie, va avea loc primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Al doilea tur de scrutin se va organiza - dacă niciunul dintre candidaţi nu va obţine cel puţin 50% plus un vot, ceea ce pare mai mut decât probabil - pe 13 noiembrie, deci la cinci zile după desfăşurarea alegerilor americane.

UE extinde perioada de analiză a fuziunii Deutsche Börse - LSE

UE extinde perioada de analiză a fuziunii Deutsche Börse - LSE

A.V.Jurnal de criză / 24 octombrie 2016

Autorităţile de reglementare antitrust din UE au decis, la finele săptămânii trecute, să extindă cu trei săptămâni analiza planului de fuziune a Deutsche Börse AG, operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, cu London Stock Exchange Group Plc (LSE), operatorul pieţei acţiunilor din Londra. UE derulează, în acest caz, o anchetă determinată de temerile referitoare la competiţia din domeniu.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Black Friday-ul de joi

OPINII Black Friday-ul de joi

CRISTIAN DOGARUCompanii / 24 octombrie 2016 /

Într-o campanie normală de reduceri, primul impuls este să te întrebi ce-o să dispară mai întâi: stocurile sau discounturile? La noi, fie nu prea există stocurile din start, fie nu prea există discounturile.

Altex a lansat campania "Black...

Twitter va concedia 4.000 de angajaţi

ADI IACOBCompanii / 24 octombrie 2016

Compania americană Twitter, care oferă serviciul gratuit de microblogging cu acelaşi nume, este pus în situaţia să-şi restrângă forţa de muncă cu până la 10%, pe fondul lipsei de interes din partea investitorilor, informează Reuters, arătând că...

Acţiunile Microsoft, la maxim istoric

ADI IACOBCompanii / 24 octombrie 2016

Cotaţia acţiunilor producătorului american de software Microsoft au atins, săptămâna trecută, pe piaţa SUA, cel mai înalt nivel istoric (60,79 dolari), în urma publicării rezultatelor financiare ale acestuia, care arată creşterea vânzărilor...

REVISTA PRESEI 24.10.2016

Willy HomnerRevista Presei / 24 octombrie 2016

ADEVARUL 

Marşul unionist din Bucureşti

Început sâmbătă după-amiază, marşul pentru unirea Basarabiei cu România s-a terminat 26 de ore mai târziu, într-o atmosferă de oboseală şi plictiseală.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo