BURSELE DIN LUME Fluctuaţii pe pieţele europene, din cauza rezultatelor financiare mixte

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 24 octombrie 2016

Acţiunile de pe pieţele europene au fluctuat în ultima zi a săptămânii trecute, pe fondul unor rezultate financiare mixte anunţate de companii.

Titlurile "Ericsson" AB, producător suedez de echipamente de telecomunicaţii, s-au depreciat cu 5,9%, la 45,09 coroane, după ce acesta a raportat pierderi.

Acţiunile companiei auto germane "Daimler" AG au pierdut 2,5%, ajungând la 64,58 euro. Deşi profitul operaţional al grupului a depăşit estimările analiştilor în trimestrul al treilea, "Daimler" şi-a redus estimările de vânzări.

Titlurile producătorului de ţigarete "British American Tobacco" Plc (BAT) au scăzut cu 2,9%, la 4.666 pence. BAT vrea să cumpere compania "Reynolds American" Inc. din SUA, oferind 47 de miliarde de dolari pentru cota de 58% din aceasta, pe care nu o are în proprietate.

Acţiunile "Deutsche Börse" AG, operatorul Bursei de Valori din Frank-furt, au coborât cu 0,4%, la 66,79 euro, iar cele ale "London Stock Exchange Group Plc (LSE), operatorul pieţei acţiunilor din Londra, au urcat cu 0,8%, la 2.865 pence. Autorităţile de reglementare antitrust din UE au decis, la finele săptămânii trecute, să extindă cu trei săptămâni analiza cu privire la planul de fuziune a Deutsche Börse cu LSE.

Titlurile SAP SE, producător german de software, au urcat cu 2,1%, la 81,57 euro, după ce compania şi-a modificat în sens pozitiv estimările de profit şi vânzări.

Acţiunile "Anheuser-Busch InBev" SA, cel mai mare producător mondial de bere, s-au apreciat cu 1,6%, la 115,05 euro. Cel mai mare producător de bere din Japonia, "Asahi Group Holdings" Ltd., "China Resources" şi un consorţiu format din firmele KKR şi "Mid Europa" pregătesc oferte pentru brandurile scoase la vânzare de "Anheuser-Busch InBev" în Europa Centrală şi de Est, spun surse citate de Reuters.

Indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a scăzut cu 0,1%, la 7.020,47 puncte, DAX al Bursei din Frankfurt a urcat cu 0,1%, la 10.710,73.

Şi în SUA, acţiunile au fluctuat vineri, după ce titlurile "Microsoft" Corp. au urcat la un nivel record. Titlurile producătorului de software s-au apreciat cu 4,2%, la 59,66 dolari.

Acţiunile "Reynolds American" Inc. au urcat cu 14%, la 53,78 dolari. BAT vrea să preia integral "Reynolds American".

Titlurile producătorului canadian de avioane şi trenuri "Bombardier" Inc. au scăzut cu 2,2% pe piaţa SUA, la 1,33 dolari. Compania renunţă la circa 10% din personalul său de la nivel global, în decurs de doi ani.

Indicele Standard & Poor's 500 a scăzut cu 0,01%, la 2.141,16 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,1%, la 18.145,71.

În Asia, acţiunile au scăzut vineri, după ce Japonia a fost lovită de un cutremur.

Titlurile asiguratorului "Japan Post Insurance" Co. s-au depreciat cu 0,3%, la 2.147 yeni.

Acţiunile "Nintendo" Co., producător nipon de jocuri video, au pierdut 6,6%, ajungând la 25.185 yeni. Mult aşteptata platformă de jocuri Switch a fost dezvăluită săptămâna trecută, într-o prezentare video. Compana a arătat jucători care utilizează noul sistem ca să se joace atât în locuinţele lor, cât şi în alte locuri, în maşină, în aer liber.

Titlurile "Aluminum Corp. of China" Ltd., al doilea mare producător de aluminiu din China, au urcat cu 0,8%, la 3,89 yuani. Compania a anunţat că a revenit la profit în trimes-trul al treilea.

Indicele Nikkei 225 al Bursei din Tokyo a coborât cu 0,3%, la 17.184,59 puncte, Shanghai Composite al celei din Shanghai a crescut cu 0,2%, la 3,090.94. Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd., operatorul Bursei din Hong Kong, a sus-pendat tranzacţiile vineri, ca urmare a unui taifun. Autorităţile din Hong Kong au închis şcolile, iar majoritatea serviciilor de transport au fost suspendate.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb