VOT ÎN UNANIMITATE AL BPN: Dacian Cioloş, desemnat candidatul PNL pentru funcţia de premier

Andreea Popescu
Ziarul BURSA #Politică / 24 octombrie 2016

Alina Gorghiu (Sursa foto: Facebook)

Alina Gorghiu (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 21:32 Klaus Iohannis, după ce PNL a anunţat că îl susţine pe Cioloş premier după alegeri: "O idee foarte bună"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, astăzi, că decizia PNL de a-l desemna pe Dacian Cioloş drept candidat al partidului pentru funcţia de premier după alegeri este ''o idee foarte bună''.

''Mi se pare o idee foarte bună'', a spus şeful statului, întrebat despre decizia Biroului Politic Naţional al PNL de astăzi.

Iohannis nu a făcut, însă, alte afirmaţii pe acest subiect.

(S.A.)

-----------

Actualizare 19:08 Dacian Cioloş: "Sunt deschis propunerii PNL, în măsura în care după alegeri va exista o bază de colaborare"

Dacian Cioloş a comentat, pentru "Adevărul", decizia votată în unanimitate de PNL de a-l desemna premier după alegerile parlamentare din decembrie. Deşi a acceptat să fie candidatul PNL pentru un nou mandat în fruntea Executivului, Cioloş a afirmat că nu se va amesteca în campania electorală a liberalilor.

"Atât timp cât nu sunt candidat la alegeri, nu cred că o implicare în campanie ar fi un lucru bun", a spus Cioloş.

Întrebat cum comentează faptul că PNL l-a desemnat, chiar în unanimitate, candidat la poziţia de premier, Dacian Cioloş a răspuns: "Am avut azi o discuţie foarte bună cu preşedintele PNL Alina Gorghiu în care m-a informat despre intenţia aceasta şi am spus că da, în măsura în care, în urma rezultatelor alegerilor parlamentare, va exista o bază pentru o astfel de colaborare, sunt deschis acestei propuneri. Dincolo de discuţia despre cine va fi viitorul premier, am spus că ceea ce mi se pare cel mai important este ca principiile şi valorile Platformei România 100 să fie preluate şi integrate de formaţiunile politice care o susţin. Ştiu că şi persoanele sunt importante, dar în cazul de faţă aş prefera ca discuţia şi asumarea politică să se concentreze pe principii şi valori care să stea la baza unui program de guvernare, mai mult decât pe persoane".

Dacian Cioloş a salutat decizia PNL de a veni cu oameni noi la scrutinul din decembrie.

"La întâlnirea de azi, am trecut în revistă principiile Platformei România 100, portofoliul de proiecte pe care l-am propus, precum şi principalele elemente ale programului de guvernare propus de PNL. Există o convergenţă de idei pe mai multe teme şi există proiecte pe care putem construi împreună. Dincolo de principii, resursa umană este pentru mine foarte importantă. Este foarte important cum punem aceste principii în practică, cu ce oameni, cu ce abordare. Din acest punct de vedere, tin foarte mult la criteriile de integritate, cinste şi profesionalism. De aceea, foarte importantă azi a fost discuţia pe care am avut-o cu delegaţia PNL despre aceste aspecte. Faptul că PNL şi-a asumat un set de criterii de integritate, faptul că, din cate am înţeles, mai bine de jumătate dintre candidaţii propuşi de PNL sunt oameni noi în politică sau n-au mai fost parlamentari şi ar urma să arate că se poate face politică cu oameni noi, mi se pare o bază bună de pornire. Pentru mine, aceste criterii sunt foarte importante şi sunt cu atât mai importante în relaţia cu partidele care susţin Platforma România 100", a răspuns Cioloş la o solicitare "Adevărul".

Deşi a acceptat susţinerea PNL, Dacian Cioloş a refuzat să se implice în campania electorală alături de liberali la mitingul de susţinere anunţat pentru data de 6 noiembrie.

"Partidele îşi vor face propriile campanii, pe baza programelor de guvernare pe care le propun. Atât timp cât nu sunt candidat la alegeri, nu cred că o implicare în campanie ar fi un lucru bun. Singura mea implicare va fi pentru promovarea Platformei România 100 care reprezintă, în mare parte, inclusiv prin portofoliul de proiecte pe care îl conţine, o sinteză a ceea ce am făcut noi în acest an. Asta nu însemnă că sunt pregătit să fac un pas politic într-o parte sau alta. Platforma România 100 propune un set de principii şi de valori în care eu cred şi după care m-am ghidat în acest an de guvernare. O guvernare cinstită, deschisă, aproape de oameni, se poate face numai cu sprijinul unei majorităţi parlamentare formată din oameni integri, responsabili, fără probleme în justiţie", a precizat premierul.

(S.A.)

----------

Actualizare 16:00 Alina Gorghiu: "PNL a luat o decizie istorică"

Liderul PNL, Alina Gorghiu, a declarat că PNL a luat "o decizie istorică" astăzi, prin desemnarea lui Dacian Cioloş drept candidat al partidului pentru funcţia de premier după alegerile parlamentare.

Decizia de astăzi a fost luată în unanimitate.

"Am mai luat o decizie istorică. Decizia luată astăzi are tot numărul 140. Este vorba despre un vot dat în unanimitate pentru desemnarea drept premier a lui Dacian Cioloş", a afirmat Alina Gorghiu, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional (BPN) al PNL.

(S.A.)

----------

ACTULIZARE 15:21

Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL a votat în unanimitate ca Dacian Cioloş să fie propunerea de premier a liberalilor, informează Digi 24.

(S.A.)

----------

Actualizare 13:52 Alina Gorghiu: "Dacian Cioloş nu se va înscrie în niciun partid politic"

Alina Gorghiu a declarat că premierul Dacian Cioloş nu se va înscrie în niciun partid politic, potrivit unor surse din presă.

"Domnia sa a ales să rămână acea persoană care îşi respectă angajamentele până la finalizarea mandatului, lucru care nu ne încurcă, nu mai are mult, nu ne deranjează, ba dimpotrivă suntem perfect de acord că are obligaţia să-şi respecte cuvântul până la finalizarea mandatului de prim-ministru, aşa cum şi-a asumat la începutul acestuia", a spus preşedintele PNL.

Gorghiu a explicat că nu există niciun impediment din punctul de vedere al Statutului PNL pentru a desemna o persoană care nu este membră a partidului drept candidat al liberalilor pentru poziţia de prim-ministru.

"Nu se ştie ce va rezerva viitorul, dar nu este o problemă statutară această desemnare, ba dimpotrivă este în spiritul şi în litera dispoziţiilor din Statutul PNL", a adăugat liderul partidului.

Ea a spus că nu a discutat cu Cioloş despre o prezenţă a acestuia la mitingul liberalilor care ar urma să aibă loc pe 5 noiembrie, dar nu exclude această posibilitate.

Gorghiu a precizat totodată că nu a discutat cu Dacian Cioloş în legătură cu participarea acestuia la campania electorală.

"Singura premisă de la care am pornit şi noi şi domnia sa a fost aceea de a respecta platforma «România 100», împreună cu programul de guvernare al PNL. Câtă vreme cele două sunt perfect compatibile şi regăsiţi acele principii corecte că stau la baza programului de guvernare toată lumea a fost mulţumită şi împăcată", a afirmat preşedintele PNL, conform aceloraşi surse.

(M.I.)

----------

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat astăzi că va propune în Biroul Politic Naţional ca Dacian Cioloş să fie candidatul partidului pentru funcţia de premier, potrivit unor surse din presă.

"Dacian Cioloş va fi propunerea pe care astăzi o voi face colegilor mei, care îşi vor exercita votul. Procedura este, conform statutului, nefinalizată astăzi pentru că un Consiliu Naţional trebuie să formalizeze decizia din BPN", a spus Gorghiu, înainte de şedinţa conducerii PNL.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Deciziilea astea istorice a dus multi romani in saracie.

    asta era singura solutie, pnl nu a avut oameni capabili niciodata, tot timpul au apelat la solutii externe vezi stolojan, iohanis, acum ciolos...

    1. Omul care nu a făcut nimic!!!

      a continuat ce a reusit domnul Ponta. Sa amane sine die aderarea la Euro. E mai mult decat suficient.

    Nici acum, când aveți sprijin la nivel înalt, nu sunteți în stare să guvernați decât tot lipindu-vă de alții.

    Ciolos...,du-te d.......lui !

    Daca vrei la Bruxeles pe banii [Fragment eliminat, conform regulamentului] nu ai romanilor. 

    1. Make,te implor scuza-ma,m-am autocenzurat cat an putut.

      Toti bruxelezii gen pruna sa se autofinanteze ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb