SIBEX O nouă săptămână slabă pentru derivate

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 octombrie 2016

Pe piaţa futures de la Sibiu, finalul săptămânii trecute a fost unul la fel de slab ca şi startul acesteia, şedinţa de vineri, 21 octombrie, aducând doar 29 de contracte pe segmentul derivatelor, cu o valoare de 213.485 de lei. Nici numărul produselor tranzacţionate nu a impresionat, doar trei simboluri regăsindu-se în statistica zilei.

Decisiv pentru volumul consemnat a fost din nou derivatul care urmăreşte evoluţia preţului aurului, identificat prin simbolul GOLD 16J. Tranzacţiile au vizat scadenţa octombrie, numărul contractelor încheiate fiind de 18. Metalul nobil a fost cotat la 1265,4 dolari/uncie după o scădere de 4,3 USD faţă de "start of day price". În comparaţie cu închiderea de joi, metalul nobil a pierdut 1,6 USD.

Derivatul pe indicele Dow Jones a punctat cu 10 contracte pe scadenţa decembrie 2016. Cotaţia futures de la Sibiu a indicelui american a închis la 17.995 de puncte, cu 225 de puncte sub "start of day price"[1] şi cu 130 de puncte sub nivelul de la închiderea de joi.

S-a mai consemnat un singur contract pe cursul euro/dolar, pe scadenţa martie 2017. Cotaţia unei monede unice a închis la 1,0875 USD, în minus cu 1,82% comparativ cu "start of day price".

În cele cinci şedinţe ale perioadei 17-21 octombrie s-au înregis-trat 129 de contracte, fiind bifată o nouă săptămână slabă la bursa sibiană.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb