UE extinde perioada de analiză a fuziunii Deutsche Börse - LSE

A.V.
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 24 octombrie 2016

UE extinde perioada de analiză a fuziunii Deutsche Börse - LSE

Autorităţile de reglementare antitrust din UE au decis, la finele săptămânii trecute, să extindă cu trei săptămâni analiza planului de fuziune a Deutsche Börse AG, operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, cu London Stock Exchange Group Plc (LSE), operatorul pieţei acţiunilor din Londra. UE derulează, în acest caz, o anchetă determinată de temerile referitoare la competiţia din domeniu.

Decizia de extindere a analizei a urmat unei solicitări în acest sens, lansate de cele două pieţe.

Drept urmare, Comisia Europeană a amânat decizia privind planul de fuziune Deutsche Börse - LSE cu 15 zile lucrătoare, până în 6 martie 2017, de la 13 februarie, cât a fost termenul iniţial.

"Am extins termenul la solicitarea părţilor", a informat, vineri, Ricardo Cardoso, purtător de cuvânt al Comisiei Europene,.

Autoritatea europeană antitrust a avertizat, luna trecută, că cei doi operatori bursieri ar putea afecta concurenţa pe mai multe segmente de activitate de pe pieţele financiare.

În acest context, LSE vrea să renunţe la partea franceză a diviziei LCH.Clearnet ca să înlăture temerile UE privind tranzacţia de fuziune. Însă, cele două părţi nu au depus deocamdată la Comisie, în mod oficial, concesiile pe care sunt dispuse să le facă.

La momentul lansării anchetei privind fuziunea, comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, a declarat: "Pieţele financiare au o funcţie esenţială în economia europeană. Trebuie să ne asigurăm că participanţii la piaţă vor continua să aibă acces la infrastructura de profil în termeni competitivi".

Conform autorităţii, o fuziune de asemenea proporţii ar putea elimina concurenţa pe segmente precum cele ale obligaţiunilor, derivatelor şi acordurilor de răscumpărare.

În luna august, o asociaţie a investitorilor retail din Europa a decis să facă lobby împotriva fuziunii Deutsche Börse cu London Stock Exchange, adresându-se oficialilor de la Bruxelles, pe care i-a avertizat că această tranzacţie va afecta puternic concurenţa din Europa.

Deutsche Börse şi LSE au decis, anul acesta, să dea naştere celui mai mare operator bursier european, printr-o fuziune în acţiuni evaluată la circa 28 de miliarde de dolari. Conform acordului dintre părţi, acţionarii Deutsche Börse vor deţine 54,4% din acţiunile noii entităţi, în timp ce investitorii LSE vor controla restul de 45,6%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb