Fitch Ratings: "Impactul legii conversiei va fi gestionabil pentru Banca Transilvania"

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 24 octombrie 2016

Fitch Ratings: "Impactul legii conversiei va fi gestionabil pentru Banca Transilvania"

Fitch a confirmat ratingurile pe termen lung ale BRD, BCR şi Băncii Transilvania

Fitch Ratings consideră că, în urma aprobării legii conversiei creditelor din franci elveţieni, în lei, la curs istoric nu va exista un impact financiar asupra ratingurilor de viabilitate ale BCR şi UniCredit Bank, deoarece aceste bănci nu au în portofoliu credite pentru populaţie în moneda Elveţiei, iar impactul va fi gestionabil pentru Banca Transilvania, ţinând cont de nivelul existent al provizioanelor şi al capitalului tampon disponibil pentru a absorbi potenţialele costuri suplimentare.

Fitch spune că este prea devreme să estimeze costurile implementării legii.

Parlamentul a adoptat legea conversiei creditelor din franci elveţieni, în lei, la curs istoric. Legea conţine amendamente suplimentare, inclusiv posibilitatea ca cei care şi-au convertit deja creditele din franci elveţieni în lei, pe baza ofertelor negociate cu băncile, să solicite o nouă conversie la cursul din momentul contractării împrumutului.

Agenţia a confirmat ratingurile pe termen lung ale BRD Groupe Societe Generale (BRD) la "'BBB plus'', ale Băncii Comerciale Române (BCR) şi UniCredit Bank la "'BBB'' şi al Băncii Transilvania (BT) la "'BB'', cu perspectivă stabilă, informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Perspectivele atribuite BCR, BRD şi BT sunt stabile, în timp ce perspectiva UniCredit este negativă.

De asemenea, Fitch a îmbunătăţit ratingul de viabilitate al BCR de la "'bb minus'' la "'bb'' şi a confirmat ratingurile de viabilitate ale UniCredit la "'bb minus'' şi ale Băncii Transilvania "'bb''.

Revizuirea în creştere a calificativului BCR reflectă îmbunătăţirea calităţii activelor, în urma progreselor înregistrate de bancă în rezolvarea problemei creditelor neperformante (NPL) şi capitalizarea solidă.

Calitatea activelor băncilor româneşti rămâne slabă, dar s-a îmbunătăţit în urma vânzării creditelor neperformante, iar, conform datelor BNR, rata creditelor neperformante din sistemul bancar românesc s-a redus la jumătate faţă de nivelul maxim atins în perioada post-criză şi a ajuns la 11,3% în iunie 2016.

Ratingurile pe termen lung şi ratingurile de suport al BCR, BRD şi UniCredit sunt susţinute de sprijinul potenţial din partea băncilor mamă, respectiv Erste Group Bank AG, Societe Generale SA şi UniCredit S.p.A.

Fitch apreciază că subsidiarele băncilor din România şi ale regiunii CEE (Europa Centrală şi de Est) sunt de importanţă strategică pentru băncile mamă, în ciuda volatilităţii performanţelor în ultimii ani.

Importanţa lor este evidenţiată de sprijinul de până acum (în ceea ce priveşte finanţarea şi lichidităţile) şi prin integrarea operaţională în cadrul grupului, conform aceleiaşi surse.

Potenţialul cost al sprijinirii subsidiarelor băncilor din România ar fi gestionabil, ţinând cont de mărimea mică a acestor subsidiare faţă de activele băncilor mamă, apreciază Fitch.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ah, deci Fitch face analize pe fiecare banca in parte. Cand a spus asta Cristi C. a fost porcait in ultimul hal de postacii mizeri ai GCCC-ului. Le ei in script le scrisese Necula ca Fitch se referea la intreg sistemul bancar. Va recomand ca de acum incolo sa o ajutati pe mama postacilor la redactarea scripturilor, ca ii e greu saraca si redactor de postaci si cu mana grebla la bani toata ziua prin birourile RAR-ului.

    ... a platit Banca Transilvania lui Fitch , pentru a spune minciuna din titlu si din continutul articolului ?!?!?!

    1. De ce crezi ?Anul trcut , BT a fost cea mai profitabila banca.Dividendele au fost de peste 30%.Exista vreo societate in ROMANIA ,care-si permite asa ceva? Cand vorbesti trebuie sa ai habar de ceva ! A fost singura banca, care nu s-a opus dari in plata si nici legii conversiei francilor. N-am treaba cu BT ,am contul la o banca austriaca.Sunt doar un jucator la bursa .

      Postacii GCCC AU ORDIN sa atace orice banca in orice fel. Daca nu fac asta sunt penalizati la plata !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb