Deputatul european Doru Frunzulică critică bugetul UE

M.D.
Politică / 4 mai 2018

Doru Frunzulică

Doru Frunzulică

Astăzi, în plenul Parlamentului European, la Bruxelles, prim-ministrul belgian, Charles Michel a ţinut un discurs privind poziţia ţării sale referitor la viitorul Uniunii Europene, conform comunicatului de presă remis Redacţiei de către eurodeputatul Doru Frunzulică.

Dezbaterea face parte din seria lansată în ianuarie a.c., între liderii UE şi eurodeputaţi, la care a fost invitat în urmă cu două săptămâni Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Premierul belgian a prezentat poziţia Belgiei referitoare la o Uniune a Apărării, la asigurarea securităţii cetăţenilor europeni, la necesitatea existenţei unui multilateralism în relaţiile internaţionale, la politica UE de dezvoltare, la politica de combatere a schimbărilor climatice, la migraţie, la valorile europene, dar şi la o Europă cu două sau mai multe viteze.

În intervenţia sa, deputatul european Doru-Claudian Frunzulică (PSD, S&D), a criticat bugetul UE prezentat ieri de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care, din păcate, prevede mai puţine fonduri pentru două sectoare simbol, cheie, esenţiale pentru construcţia europeană, politica agricolă comună şi politica de coeziune. Încă nu se cunoaşte exact cum se va repercuta acest lucru asupra fiecărui stat membru.

Politica de coeziune este menită să apropie nivelul de dezvoltare între Europa de Vest şi Europa Centrală şi de Est. Deputatul a subliniat necesitatea continuării la un nivel ridicat a politicii de coeziune europene, care să realizeze, în perspectivă, o Europă mai puternică, solidară, durabilă şi respectată, unde drepturile, libertăţile şi şansele cetăţenilor europeni să fie egale, indiferent din ce stat membru provin aceştia, o Europă care să pună convergenţa politicilor şi proiectelor pe primul loc.

Doru Frunzulică a spus că o politică mai slabă de coeziune poate să ducă la o Europă dezechilibrată, la adâncirea clivajelor economice şi sociale între ţările membre, între cetăţenii europeni.

Prim-ministrului belgian i s-a solicitat să susţină un proiect al integrării europene comun şi unic pentru toate statele membre, o Europă solidară, care să progreseze unitar, în interesul cetăţenilor săi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb