DEPUTATUL IULIAN IANCU: "În 2040 nu va mai exista niciun autoturism cu combustibil fosil"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii / 27 mai 2019

"În 2040 nu va mai exista niciun autoturism cu combustibil fosil"

Anul 2040 nu va mai avea niciun autoturism pe bază de combustibil fosil, iar acest deziderat reprezintă un angajament, întrucât întreaga omenire, nu doar sectorul energetic, a intrat într-o nouă eră, susţine Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor.

Afirmaţia domniei sale vine în contextul în care organizaţia Enegia Ta a lansat, vineri, Ghidul Prosumatorului, cu sprijinul Engie Romania.

Deputatul Iancu a declarat: "Tema prosumatorilor ar trebui să fie prima pe orice agendă politică, oriunde în lume. Noi ne aflăm pe un continent care plăteşte cea mai scumpă factura la energie, iar mare parte din aceasta ţine de securitatea energetică, statele din Europa depinzând într-o foarte mare măsură de importurile de energie. În aceste condiţii, lansarea prosumerului este o necesitate. (...) Gazul natural este regele tranziţiei energetice, iar noi suntem la primul pas dintr-un proces de 40 de ani, suntem într-o eră a unei noi revoluţii tehnologice. Tehnologiile au ajuns atât de departe, încât noi nu avem capacitatea să le transpunem în realitate. În plus, din partea energiei regenerabile, am văzut ca am avut un suport real atunci când celelalte surse de producere a energiei au avut sincope".

Iulian Iancu este de părere că obţinerea de către viitorii prosumatori a autorizaţiilor de construire (pentru instalarea sistemelor fotovoltaice) ar trebui eliminată, întrucât paşii birocratici îngreunează foarte mult procesul, iar prosumerii trebuie încurajaţi, ci nu taxaţi şi împiedicaţi să producă energie.

"Acesta va fi cu adevărat un mare motor economic, care începe să se mişte singur, fără susţinerea niciunui guvern. Astăzi, în România, prosumerul poate să îşi poate amortiza investiţia în şapte ani, dar sunt convins că ecartul acesta de timp se va micşora, cu cât fenomenul va lua amploare. În Germania, spre exemplu, sunt mai mulţi muncitori în industria fotovoltaică decât în industria oţelului, iar în 14 zile în SUA sau în Canada un prosumer reuşeşte să îşi monteze, efectiv, întreg sistemul de panouri solare şi începe să producă".

Nu în ultimul rând, educarea şi informarea consumatorilor, a viitorilor prosumeri, este extrem de necesară, a conchis deputatul.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) acordă o subvenţie de 20.000 de lei, care ar trebui să acopere 90% din costul total aferent achiziţionării şi instalării întregului sistem fotovoltaic, fiecărui consumator care vrea să devină prosumator.

Cornel Brezuică, preşedintele AFM spune, însă, că deşi acest program are finanţare, încă nu a fost stabilită data de începere.

Domnia sa a declarat: "Nu ştim când va începe, dar el se va derula, are finanţare şi forţă de muncă (instalatori, muncitori etc.). Eu cred în acest program".

----

În prezent, în România există circa 70 de prosumatori racordaţi la reţea, cu tot atâtea contracte de furnizare a energiei în reţea, arată datele de care dispune Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Potrivit ANRE, odată cu apariţia prosumatorilor, Autoritatea a elaborat şi aprobat un set de reglementări care completează cadrul legal privind racordarea prosumatorilor la reţea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb