Deputatul Mădălin Voicu, pus sub control judiciar pe cauţiune

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 18 februarie 2016

Deputatul Mădălin Voicu, pus sub control judiciar pe cauţiune

Actualizare 20:06 Ambasadorul Olandei: "Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită ca un scut"

Imunitatea de care beneficiază parlamentarii nu trebuie folosită de aceştia ca un scut în spatele căreia să se ascundă, a declarat astăzi ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner, potrivit unor surse din presă.

"Pe tema imunităţii parlamentarilor aş vrea să spun că, evident nu comentăm cazuri individuale, dar ar trebui reamintit că toată lumea este egală în faţa legii şi chestiunea imunităţii ca atare nu ar trebui folosită de către parlamentari ca un scut în spatele căruia să se poate ascunde", a declarat diplomatul olandez, la finalul unei discuţii informale cu jurnaliştii.

Camera Deputaţilor a respins ieri cererile DNA de reţinere şi arestare a deputatului PSD Mădălin Voicu, în timp ce în cazul lui Nicolae Păun, cercetat în acelaşi dosar, deputaţii au amânat decizia privind arestarea preventivă, deşi au încuviinţat reţinerea acestuia.

(S.A.)

-----------

Actualizare 13:16 DNA: Mădălin Voicu trebuie să depună cauţiunea de 500.000 de lei în termen de 10 zile

Deputatul Mădălin Voicu, pus sub control judiciar pe cauţiune, trebuie să depună garanţia în sumă de 500.000 de lei în termen de 10 zile, potrivit unui comunicat al DNA.

"Inculpatul va depune, în termen de 10 zile de la data emiterii prezentei ordonanţe, o cauţiune în valoare de 500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziţia DNA", se menţionează în comunicat.

Măsura controlului judiciar pe cauţiune pentru 60 de zile a fost dispusă, conform aceleiaşi surse, "în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală şi prevenirii săvârşirii altor infracţiuni", după ce Camera Deputaţilor a respins cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Mădălin Voicu.

Pe durata controlului judiciar, Mădălin Voicu trebuie să respecte mai multe obligaţii: să se prezinte la DNA şi la Secţia 6 Poliţie Bucureşti ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată procurorii şi organele de poliţie desemnate cu supravegherea cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organele de poliţie desemnate cu supravegherea conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului şi să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi sau participanţi la comiterea infracţiunii şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

"Inculpatului Voicu Mădălin Ştefan i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive", se menţionează în comunicatul DNA.

(A.L.)

---------------------

Actualizare 11:50

Procurorii DNA au dispus joi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune faţă de deputatul Mădălin Voicu, în dosarul în care parlamentarii nu au încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a acestuia.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, cauţiunea ar fi de 500.000 lei.

(A.L.)

-------------------

Deputatul Mădălin Voicu s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul în care parlamentarii nu au încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a acestuia, informează sursa din presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb