Deputatul USR Stelian Ion a fost amendat cu 1.000 lei pentru protestul spotan de marţi, din faţa Ministerului Sănătăţii

E.M.
Politică / 12 septembrie 2023

Deputatul USR Stelian Ion a fost amendat cu 1.000 lei pentru protestul spotan de marţi, din faţa Ministerului Sănătăţii

Deputatul USR Stelian Ion a primit o amendă de 1.000 de lei pentru protestul spontan care a avut loc, marţi, în faţa la Ministerul Sănătăţii şi a spus că va contesta amenda, potrivit news.ro.

Stelian Ion a explicat: "Oamenii ăştia cred că prin procese verbale de contravenţie şi amenzi o să reuşescă să ne oprească, să mai spunem adevărul şi să mai protestăm. Nu o să reuşească! În mod abuziv se dau nişte amenzi la nişte manifestaţii absolut decente, paşnice, prin care nu facem altceva decât să ne exprimăm nemulţumirea faţă de modul abject în care aceşti oameni îşi bat joc de sănătatea noastră şi de banii noştri. Ei cred că prin astfel de procese verbale şi amenzi o să îi oprească pe oameni. Eu cred că şi-au încurcat socotelile şi cred că va veni reversul: oamenii vor fi din ce în ce mai nemulţumiţi de atitudinea asta abuzivă, discreţionară şi de dispreţ faţă de soarta noastră a tuturor".

Parlamentarii USR au depus o cerere către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor pentru ca Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, să vină în Parlament şi să explice tăierea a 740 de milioane de euro din PNRR pentru noi spitale şi dotări. Parlamentari şi membri ai USR au mers marţi şi la Ministerul Sănătăţii, pentru a cere demisia lui Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a explicat, luni, că ajustarea PNRR a diminuat fondurile nerambursabile în domeniul sănătăţiicu 740 milioane euro şi a precizat că nu era de dorit ca ţara noastră să fie pusă în situaţia să plătească de la buget sumele pentru unele proiecte care nu ar fi putut respecta termenul de finalizare.

Ministrul PSD a mai spus că proiectele în cauză vor fi realizate cu împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), fonduri rambursabile şi anume ele vor fi returnate de la buget. El a adăugat că din cauza acestei ajutări a fost necesară rezivuirea investiţiilor în infrastructura spitalicească şi că sunt afectate şase proiecte de investiţii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Amenzile si la noi in tara ar trebui dat,in conformitate cu veniturile

    realizate,ca in alte tari mai destepte si nu UNIFORME

     

    Pai chiar ! De ce am solicitat asa ceva? Vad ca au fost urmati si ce cei de la educatie.Nu aveti nevoie de fonduri ?Nu are tara asta ce face cu fondurile ce vin de-a moaca.Nu, pentru a intra inposesia lor trebuiesc intocmite proiecte,si muncit.Mai bine NU!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb