DESPRE ALEGERI TRECUTE ŞI VIITOARE Încotro îl împing consultanţii israelieni pe Dragnea?

MIHAI ANTONESCU
Ziarul BURSA #Politică / 27 mai 2019

PSD şi Liviu Dragnea au aceleaşi strategii, dar folosesc echipe de campanie diferite

Evreii lui Dragnea n-au voie să vorbească cu Dăncilă, dar americanii acesteia îi dau raportul lui Dragnea

O analiză de minim bun simţ relevă adevăruri îngrijorătoare

MIHAI ANTONESCU

Suntem proşti şi ne facem de râs singuri sau întrebăm pe cineva cum să procedăm?

Campania electorală s-a făcut pe lucruri concrete, comestibile, numărabile. Şi pe ura pentru adversar, pentru opţiunea alternativă.

S-a mai băgat în ciorbă şi un referendum. Unul absolut ridicol şi inutil.

Plebiscitul a oferit un nou camp de luptă.

Preşedintele Iohannis are ocazia să pozeze în idealist şi să dea vina pe Ciuma Roşie care vrea să-i ruineze planurile justiţiare.

Pe partea cealaltă se cheamă la boicot.

Cât de idiot trebuie să fii ca să îndemni poporul să boicoteze un demers care îi cere părerea?

Cât de idiot trebuie să fie acel electorat care să-ţi inducă ideea că s-ar putea să fie în asentimentul tău când îi ceri să se abţină de la a-şi da cu părerea?

Oamenii ăştia, politicienii noştri de top, lamura lumii sociale, au singuri ideile astea sau cineva îi consiliază să întreprindă asemenea năzbâtii?

Liderii noştri au armate de consilieri, de experţi, de îndrumători, de strategi.

Cei mai calificaţi, mai scumpi şi, zice-se, mai eficienţi, vin de afară, din străinătate.

Dincolo de aparentul, găunosul naţionalism, sub stratul subţire al mândriei etnice, românii au un sentiment cronic de inferioritate, un complex subaltern care îi va îndemna să importe orice nu se mănâncă. Mai ales sfaturile.

Evreii au câştigat, poporul a votat cu patrioţii!

Alegerile din 2016 au fost câştigate de PSD cu ajutorul unor consilieri străini, israelieni.

Aş merge şi mai departe şi aş spune că israelienii au câştigat ei singuri alegerile.

Aşa afirma şi "Jerusalem Post", în 18 decembrie 2016:

"Israeli Strategists Win Romanian Election!".

Cică - traducerea îmi aparţine - "Românii au optat pentru strategi israelieni din cauza rezultatelor de palmares ale acestora şi a experienţei în exploatarea mass media. (...) Campania PSD a schimbat imaginea partidului într-una mai tânără, patriotică, alternativă. (...) Consultanţii au folosit mesaje care, în mod tradiţional, provin de la formaţiuni de extremă dreaptă şi care au fost adaptate să reprezinte un partid de centru-stânga. Sloganul a fost «Îndrăzneşte să crezi în România!»" (J.P.)

Se impun următoarele întrebări:

De ce a avut Dragnea nevoie de consilieri străini? Ca să-i spună să dea zahăr şi ulei în găleţi roşii, să închirieze autocare, să-i pună pe baronii locali să scoată ţăranii la vot, să promită creşteri de pensii şi salarii, reduceri de taxe, autostrăzi late şi lungi? Nu ştia şi singur? Nu era la mintea cocoşului? Cu toate astea s-au câştigat alegerile!

Cum să vină nişte străini să creeze lozinci naţionaliste şi concepte de extremă dreaptă? Şi asta pentru a fermeca un electorat de extremă stângă...

De ce cred consultanţii israelieni că e oportun să propagi mesaje naţional-socialiste într-o Europă ce se vrea temperată, mondialistă, care îşi propune să elimine excesele patriotarde, separaţioniste, ostile noii ordini economice mondiale?

Linia PSD a deviat constant, progresiv, spre o dreaptă periculoasă.

Vede toată lumea. Cunoscutul meu Marc Pascal Huot, rezident în frumoasa noastră patrie, îmi recomandă un articol foarte interesant publicat de euractiv.fr, "Les socialistes roumains s'accommodent de l'extrLme droite", pe care vi-l recomand la rândul meu şi în care se vorbeşte de apropierea PSD de Matteo Salvini şi de cum motivează sau cum nu explică Liviu Dragnea noile orientări.

Cine sunt evreii care l-au dus pe Dragnea din stânga-n drepta...

Cine sunt consultanţii cărora li se datorează, cică, victoria PSD în alegerile din 2016?

Sunt trei:

Asaf Eisin, strategul campaniei electorale a liderului Partidului Muncii din Israel, Isaac Herzog, consultant care a prestat şi în Serbia, amic al lui Alexandr Vuèici (garantul azilului lui Sebi Ghiţă), elev al lui Tal Silberstein, la rândul său bine înfipt pe plaiurile est-europene. Atât de înfipt că e cercetat de DNA şi dat în urmărire internaţională. Silberstein a fost reţinut în Israel în august. În România, Silberstein pare a se fi însoţit numai cu oameni confruntaţi cu probleme legale.

Sefi Shaked e un sfătuitor care a lucrat pentru Beniamin Netanyahu, pentru Naftali Bennet şi pentru partidul Shas. Shaked e căsătorit cu o româncă.

Moshe Klughaft este un apropiat al dreptei israeliene.

Consultanţii evrei sunt cei ce stau la baza discursului agresiv împotriva multinaţionalelor, ambasadelor occidentale, băncilor şi soroşiştilor.

Strategia adoptată de israelieni include invocarea unor duşmani imaginari, gen Statul Paralel, precum şi eterna cârcoteală şi zvonistică legată de bătăuşi anti pesedişti, de jointurile fumate în masă în piaţă, de intervenţiile politice asupra aparatului justiţiei care îl judecă pe Dragnea şi care cercetează un mare număr de fruntaşi ai partidului.

Consultanţii israelieni au venit, au văzut, au învins dar n-au mai plecat.

Dragnea şi PSD par a se simţi în nesiguranţă în absenţa lui Eisin, Shaked şi Klughaft.

Potrivit surselor, experţii trasează o strategie eficace pe baza cercetărilor sociologice realizate de două ori pe săptămână de o echipă proprie, tot de import, care, desigur, foloseşte şi resursele locale de sondare a opiniei publice.

Dragnea încearcă să afişeze o apropiere totală de Israel şi de tot ce înseamnă evreime. Zboară des la Tel Aviv, se laudă cu aprecierea de care se bucură în comunitatea evreiască din România, se împăunează cu decoraţia primită de la Congresul Evreiesc European, mută ambasada, mănâncă kosher, merge la Templu, naiba ştie ce o mai face... Crede că devine mai deştept dacă pare evreu. Speră ca această improbabil de dobândit calitate îl va proteja cumva, îl va exonera de răspundere şi-i va ocroti destinul ciorditor.

I-a molipsit şi pe alţi pesedişti care acum se dau iudeofili şi se bazează pe consilierea unor israelieni.

Viorica Dăncilă şi l-a luat doctor pe Herman Berkovits, medicul personal al lui Netanyahu şi consul onorific al României în Israel. Pare mai sănătoasă ca înainte.

Firea a apelat la serviciile lui Eisin şi e convinsă că numai prin concursul deosebit al acestuia a putut deveni primăriţă.

Un evreu la casa omului e bun oricând.

Israelieni? Care israelieni?

Lui Liviu Dragnea însă pare a-i fi ruşine cu sfetnicii săi evrei.

Când s-a spus că aceştia s-au culcuşit nedezlipibil în bârlogul Marelui Partid şi că tot ce se revarsă din gurile uneori ştirbe ale eternei formaţiuni e de inspiraţie străină, Dragnea a spus:

"S-a vorbit despre cei 3 oameni, cetăţeni israelieni.(...) Noi am avut contract cu ei la alegerile parlamentare, s-a închis în 2016. Nu mai avem contract cu ei."

Dragnea minte. Sau nu minte. Depinde cum o iei...

Aisan Eisin, Sefi Shaked şi Moshe Klughaft n-au plecat nicio clipă de la noi.

Adică, fizic, au mai plecat, au mai venit, s-au mai fâţâit prin arealul non-mioritic, dar cu mintea, cu inima şi cu puterea de muncă au rămas lângă Dragnea şi Pesedilă, remuneraţi consis-tent (nu se prea ştie din ce bani, dar nu-i important), sunt mereu întrebaţi şi ascultaţi.

Acum, săpând în bătătura partidului aflat la putere, am aflat că experţii israelieni nu lucrează cu PSD, de fapt, în acest moment.

Ei lucrează pentru Liviu Dragnea.

Afirmaţia acestuia cum că, citez: "Nu cred că doamna Dăncilă a vorbit vreodată cu ei" e, foarte probabil, adevărată.

PSD lucrează acum cu o echipă americană, cu oamenii lui Roger Stone.

Dăncilă n-a vorbit niciodată cu Eisin, Shaked şi Klughaft şi nici nu va vorbi, va avea Dragnea grijă...

Dar el vorbeşte cu ei în baza unei relaţii contractuale. Dragnea lucrează cu israelienii şi, cum Dragnea e PSD, putem afirma şi că PSD lucrează cu ei.

S-a dus până şi încrederea în oamenii de încredere...

Dragnea se teme de Dăncilă.

Deşi Victor Ponta încearcă să acrediteze ideea că Liviu Dragnea e omul ruşilor, lucrurile nu stau întocmai aşa.

Ponta a declarat:

"Dragnea este omul unui grup de interese Israel-Ungaria şi probabil Rusia, care îl finanţează şi care va primi tot gazul din Marea Neagră, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, Transgaz.(...)

Dragnea acum e prins într-o maşinărie. E prins de un grup de oameni care vor să facă mulţi bani în România. E omul lor, îi plătesc vizitele în America, îi aduc consultanţii. (...) Fluxul este aşa: Israel-Budapesta-Moscova, cu centrul la Liviu Dragnea" (G4media, Hotnews, Digi etc.)

Dacă puricăm platforma în limba română a Sputnik, Rossia Segodnya, în laturile ei română şi basarabeană, vom vedea că ruşii îi fac campanie enormă Vioricăi Dăncilă, că este combătut Iohannis moderat, fără excese, şi că se dă foarte multă apă la moară unei suite de fruntaşi pesedişti ca Pleşoianu, Olguţa, uneori Codrin.

Dragnea nu pare în graţii. Nu e atacat, dar se încearcă o moderare a cultului personalităţii sale mustăcioase şi inculpate.

Consilierea s-a separat aşadar în partid.

Dragnea lucrează cu israelienii cu care Dăncilă nu vorbeşte.

Dăncilă lucrează cu americanii care îi raportează lui Dragnea.

Ruşii transmit o sumă de indicaţii prin agenţi PSD care nu vorbesc nici cu Dragnea, nici cu Dăncilă despre asta.

Evreii pierd, evreii câştigă...

Se pare că Eisin, Shaked şi Klughaft au lucrat în secret la campania lui Petro Poroşenco.

De ce a fost secret? Pentru că Ucraina are vechi şi solide tradiţii antisemite, vizibile de la cazaci la Gogol şi de la Bulgakov la Eurovision, de la devenirea lui Ilya Ilf şi până la trupa rock Vopli Vidopliasova sau lotul echipelor Dinamo Kiev şi Şahtior.

Desigur, Poroşenco n-a spus că nu stă de vorbă cu evreii sau că nu face afaceri cu ei ( a şi făcut...) sau că sunt oameni răi, zgârciţi şi periculoşi...

Dar chiar să lase să se vadă că direcţiile în care apucă, vorbele pe care le spune sunt inspirate toate de evrei, a socotit el că nu-i bine...

A socotit prost. A pierdut alegerile. A câştigat un evreu, Volodymyr Zelensky.

Dar, gurile rele spun că şansele lui Poroşenco au fost diminuate tocmai de consilierii secreţi.

Presa ucraineană titra "Poroşenco are nevoie de un miracol!" încă de când studiile oneste arătau că n-are.

În 2017, în Austria, o echipă a lui Silberstein din care făceau parte Klughaft, Shaked, Dahlia Scheindlin şi George Birnbaum a influenţat serios rezultatul alegerilor.

Oamenii ăştia ştiu ceva meserie, se pare.

Dar pentru cine lucrează?

Dacă Ponta are dreptate şi cineva îi aduce şi plăteşte consultanţii lui Drag-nea, se cheamă că aceştia din urmă sunt loiali intereselor teleormăneanului sau celor care i-au recrutat şi care îi remunerează?

Opinia Cititorului ( 26 )

  1. Consultantii straini ii imping pe toti clientii din Europa de Est la distrugere totala mereu. Pentru ca nu sunt contractati ca si consultanti ci ca strategi autocefali. Primind totala libertate de decizie ei sfarsesc prin a calca in strachini, fie pentru ca si-o iau in cap, fie pentru ca au alte interese sau alti clienti. Dragnea nu s-a limitat sa intrebe din cand in cand sau sa ceara pareri, a facut intocmai ce au zis israelienii. Fara discernamant. Acum va plati. Ce credeti, va fi condamnat maine?

    1. Cred ca miine se da sentinta la Dragnea si opinez ca va fi condamnat si inchis. Cred ca, in acest moment, nu mai e loc de nici o intelegere. Probabil ca-l condamnau oricum dar, dupa rezultatul alegerilor, sistemul va gasi oportun sa i-o traga prompt. Bineinteles ca nu se va face nici o legatura... Alegeri? Care alegeri? Au fost alegeri?

      Superb !

      Pe pariu ca scapa?!

      Ca sa-l fi condamnat, ar fi trebuit ca PSD sa ia 5%.

      As face si pariu... N-ar fi primii bani pe care ii pierd din cauza Justitiei, daca aveti dreptate... Intotdeauna a fost mai tare ca logica mea!

      1. Dragnea si partenerii sai au reusit un lucru extraordinar, au trezit constiinta civica in tineri. De acum incolo , prezenta la vot va fi mult mai mare ( chiar daca nu 50% ca ieri) si aceasta va pune tot timpul o mare presiune pe politruci. Este mult mai complicat sa manipulezi masele atunci cand prezenta la vot este mare.

      2. M-a intristat sa-i vad pe dl Ciolos si pe tinerii de la USR dand din manute si cantand voiosi in timp ce zeci de mii de oameni din diaspora au fost batjocoriti si au stat si cate 10 ore la coada. Le inteleg bucuria , pt ca si pe mine m-a bucurat infrangerea coalitiei arogante, dar cred ca n-ar strica un pic mai multa decenta. 

      3. Domnule Iohannis , discursul dumitale ar fi trebuit sa inceapa cu ”ma doare inima pt romanii batjocoriti din diaspora, romani care viseaza cu disperare sa-si ia tara inapoi”.

      4. Sub nici o forma USR si PNL nu ar trebui sa accepte sa vina la guvernare fara alegeri anticipate. Toate capcanele plantate de PSD in economie se vor sparge in capul lor iar ei vor deconta din nou totul la alegerile parlamentare din 2020, asa cum s-a intamplat si in 2016 dupa ”guvernul meu” Ciolos. Aveti grija domnilor sa nu-i dezamagiti pe tinerii si pe cei din diaspora care v-au votat. Aceste este inca un motiv pt care nu este cazul sa bateti din manute si sa cantati pt ca va asteapta lucruri grele de rezolvat... 

      Dar n-o luati prea in serios, e politica pina la urma si inca una cit se poate de mioritica... Prezenta la vot creste conjunctural, depinde de miza si de campanie. O prezenta constanta determinata de a alcatuire stabila a electoratului participant ar fi preferabila. Dar n-o sa vedem asa ceva. Nu cereti empatie de la politicieni!

      Din pacate pt ei este doar politica , dar pt noi sunt chestiuni serioase (autostrazi, deficite, datorii ,devalorizare etc), iar daca ajungi prin spitalele romanesti , chiar chestiuni de viata si de moarte...

      ... e arta de a trai in "polis"... Noi nu prea avem orase. La ce sa ne asteptam? Pe-astia-i avem, cu ei defilam. O sa ma bucur tare cind se va fi vestejit de tot pesedeul dar deja m-apuca groaza cind ma uit la Rares Bogdan...

      "Trebuia(u) sa poarte un nume"...

      "Alegeri ? Care alegeri?"

      Independenta celor 5 (de la handbal), le-a cam tremurat cotul. 

      Au așteptat să vadă bătaia vântului.

      Un italian zicea ceva de vântul schimbări . 

      Il condamnau oricum dar peste 7-14 zile. Vintul a decis numai momentul. Verdictul era dat, incheierea redactata.

    Iar te facusi specialist in evrei? Te-ai mai facut o data si erai sa infunzi puscaria! Dupa aia te-ai facut specialist in arabi! Revii la dragostea dintai?

    1. Daca te pricepi la evrei, e usor sa te pricepi si la arabi. Cu teleormanenii a fost mai greu, au un sistem nervos central mai rural. A trebuit sa beau un kil de tuica si sa-mi indes niste coliva intr-o carie.

    Nu știu cum ai aflat dar așa e. Nu-mi sta-n obicei dar prefer sa rămân anonim... Bravo, felicitări!

    1. Dragnea e un tip discret care conduce un grup de ignoranti. Unul nu spune pentru ca nu vrea, ailalti nu stiu pentru ca nu inteleg.

    O alta analiza la inaltime. Ca si celelalte, numarul e foarte bun! Ti-am scris pe LI ceva interesant, uita-te!

    1. Buna observatie, voi scrie un articol fulminant, poate...

    Dragnea a fost condamnat! A se reciti textul meu publicat in BURSA la 1 octombrie 2018, despre Mazare, Dragnea, Udrea si Ghita. Mazare e deja la pirnaie, Dragnea asteapta cazarea, Udrea a fost detinuta temporar si a iesit, printr-un artificiu gros, tot temporar. Se pregateste Ghita! Sint mai tare ca Maria Gorghiu si Carmen Hara la un loc, astept felicitari!

    1. Jos palaria, maestre!

      Felicitari!!!

    Tot consultantii israelieni i-or fi spus sa faca faza cu masina? De toata jena! Bine ca nu i-au zis sa se impuste in gusa!

    Aruncatul cu oua si hartie igienica au fost spontane, pe bune? Sau au mobilizat adversarii politici niste oameni pentru impresia artistica?

    1. Cum sa nu fie pe bune? Daca arabii, albanezii sau sarbii aveau un conducator ca Dragnea, aruncau cu grenade! Da zici si tu ca pesedistul sa te bagi in seama!

      ... e mina lui Soros, a platit ouale, kurapapirul si manopera, altfel nu inteleg cum ar putea cineva sa nu-l placa pe Dragnea,,,

    Nu sunt de acord ca “S-a mai băgat în ciorbă şi un referendum. Unul absolut ridicol şi inutil.”

    Referendumul a fost necesar si bine-venit. Importanta lui a fost, cred, cel mai bine formulate de Orban: "Este victoria Romaniei cinstite, a Romaniei corecte, europene si harnice. Incepand de astazi, niciun lider nu mai are dreptul sa indrazneasca sa vorbeasca despre amnistie, gratiere sau despre facerea praf a justitiei prin intermediul ordonantelor de urgenta.” 

    Gasesc execrabila ideea de a angaja consultanti straini, mai ales cu ghiotura, si mai ales cind faci parada de atita nationalism. Ce sa te invete niste consultanti straini? Poate doar ceva... fite. Rezultatul alegerilor si a referendumului atesta stupiditata si inutilitatea respectivelor consultatii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb