Deţinerile Moscovei de titluri la Trezoreria SUA au scăzut în martie cu 20%

A.C.
Internaţional / 16 mai 2014

Deţinerile Moscovei de titluri la Trezoreria SUA au scăzut în martie cu 20%, la cel mai redus nivel din septembrie 2008, analiştii susţinând că băncile ruseşti au încercat să evite sancţiunile impuse de SUA iar Banca Centrală a Rusiei a căutat să oprească deprecierea rublei, potrivit Bloomberg, citat de surse din presă.

Rezervele de obligaţiuni SUA ale Rusiei au scăzut în martie pentru a cincea lună consecutiv, la 100,4 miliarde de dolari, de la 126,2 miliarde de dolari în februarie, conform datelor publicate joi de Departamentul Trezoreriei de la Washington.

SUA au îngheţat activele a 45 de persoane fizice din Rusia, inclusiv şeful Rosneft, Igor Sechin, şi a 19 entităţi, cum ar fi SMP Bank şi Bank Rossiya, ca răspuns la anexarea Crimeii de către Rusia. Administraţia Obama şi aliaţii săi europeni au ameninţat cu sancţiuni economice şi mai dure, posibila ţintă fiind industria bancară.

Băncile din Rusia "încearcă să scape de potenţialele sancţiuni", susţine James Bianco, preşedintele Bianco Research LLC în Chicago.

Reducerea rezervelor de obligaţiuni SUA ale Rusiei ar putea fi şi rezultatul eforturilor demarate de Banca Centrală a Rusiei pentru stoparea deprecierii rublei, arată Bianco. Rubla s-a depreciat cu 5% anul acesta faţă de dolar, fiind cea mai slabă performanţă în rândul pieţelor emergente, după moneda argentiniană.

În martie, Franţa a depăşit SUA pentru prima dată, devenind principala destinaţie pentru investiţiile Băncii Centrale a Rusiei şi subliniind dificultăţile cu care se confruntă Europa în privinţa sancţiunilor impuse acestei ţări.

Valoarea rezervelor în active franceze deţinute de Bank Rossii, inclusiv obligaţiuni guvernamentale şi depozite, a crescut la 32% la 30 iunie, un avans de patru puncte procentuale faţă de precedentele trei luni, în timp ce investiţiile acesteia în SUA au scăzut la 29,7%, de la 33,8%, şi în Germania la 19,3%, se arată în raportul trimestrial publicat pe site-ul Bank Rossii.

În schimb, a crescut valoarea rezervelor în active din Marea Britanie şi Japonia.

SUA au căzut pe locul doi în topul principalelor destinaţii de investiţii ale Băncii Rusiei pentru prima dată din 2006, când a început publicarea datelor.

Rusia este pe locul cinci în topul ţărilor care deţin cele mai mari rezerve valutare, după China, Japonia, Arabia Saudită şi Elveţia, conform datelor Bloomberg.

Banca Centrală a Rusiei a indicat că este posibil să nu mai adauge alte valute la rezervele sale, după ce a achiziţionat dolari canadieni şi australieni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb