Deutsche Bank are cele mai mari pierderi trimestriale din ultimii patru ani

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 iulie 2019

Deutsche Bank are cele mai mari pierderi trimestriale din ultimii patru ani

Deutsche Bank AG, cel mai mare grup bancar german, a înregistrat, în intervalul aprilie-iunie 2019, cea mai mare pierdere trimestrială din ultimii patru ani, pe fondul cos­turilor generate de planul de restructurare.

Banca a avut un rezultat negativ net de 3,1 miliarde de euro în trimestrul al doilea din 2019, faţă de un profit de 201 miliarde de euro în trimestrul întâi din anul curent, respectiv de 401 milioane de euro în trimestrul al doi­lea din 2018. Analiştii preconizau o pierdere de 1,7 miliarde de euro, conform CNBC.

Pierderea trimestrială este cea mai mare înregistrată de bancă după intervalul iulie-septembrie 2015, când atingea 6 miliarde de euro.

În perioada de raportare, banca a avut costuri cu reducererile de personal şi reorganizarea de 3,4 miliarde de euro. Dacă aceste cheltuieli nu sunt luate în calcul, Deutsche Bank a obţinut un câştig net de 231 milioane de euro în perioada amintită, mai mic cu peste 40% faţă de anul trecut.

Veniturile din vân­zările băncii au scăzut cu 6%, la 6,2 miliarde de euro, în timp ce analiştii anticipau 6,3 miliarde de euro.

Deutsche Bank preconizează că planul său de restructurare va cos­ta, în total, 7,4 miliarde de euro, iar instituţia de credit va reveni pe profit anul viitor.

"Excluzând costurile de restructurare, banca ar fi profitabilă, iar pe zonele noastre de afaceri mai stabile, veniturile stagnează sau cresc", a declarat directorul executiv al băncii, Christian Sewing, potrivit CNN.

Oficialul Deutsche Bank a subliniat că instituţia a făcut deja paşi importanţi în sensul implementării strategiei sale de transformare.

Luna aceasta, Deutsche Bank a anunţat un program de restructurare care presupune renunţarea la 18.000 dintre cei aproximativ 91.500 de angajaţi ai săi. Până în 2022, vor rămâ­ne în bancă aproximativ 74.000 de angajaţi, ceea ce înseamnă că Deuts­che Bank concediază aproximativ 20% din forţa sa de muncă la nivel global. Deutsche Bank a eliminat şi anul trecut aproximativ 6.000 de pos­turi.

În baza planului, banca va reduce masiv activităţile sale globale de tranzacţionare a acţiunilor şi derivatelor, dar şi operaţiunile diviziei de investment banking, care are 38.000 de salariaţi. Deutsche Bank va renunţa şi la unele dintre operaţiunile sale din domeniul instrumentelor cu venit fix.

Pe de altă parte, Deuts­che Bank va crea o nouă subsidiară ce se va ocupa de lichidarea activelor cu probleme, cu o valoare de 74 de miliarde de euro a activelor ponderate la risc.

O analiză news.bitcoin.com publicată săptămâna aceasta arată că Deu­tsche Bank trebuie să ia măsuri dras­tice ca să rămână pe linia de plutire, iar investitorii de pretutindeni ar trebui să reţină că, dacă o astfel de "piesă critică" a sistemului bancar va eşua, ar putea declanşa o altă criză financiară globală.

Analiza subliniază că, în situaţia în care Deutsche Bank nu va avea succes cu programul de reorganizare, nu va putea supravieţui, însă "este mai mult decât posibil" ca politicienii cu putere de decizie să hotărască o intervenţie care să prevină ieşirea de pe piaţă a gigantului bancar.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Astia de la Deutche Bank au probleme de cand a inceput criza ( Salvgardati orin decizia guvernului Merkel de a garanta toate depozitele - nu doar pina la 100000 euro cum e in Romania) . Altfel erau cazuti de mult. In plus aceasta stare 'proasta' nu e ceea ce pare daca ne amintim de incercarile BCR Erste de a vinde Creante si ofertele pe care le primea de la Deutche Bank. Deutche Bank e ca o firma de stat: e rentabila ( si poate fi mai mult cu mai putini angajati) insa banii se scurg in buzunarele care trebuie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb