Deutsche Bank AG, cel mai mare grup bancar german, va renunţa la 18.000 dintre cei aproximativ 91.500 de angajaţi ai săi, iar costul acestui program de restructurare este evaluat la 7,4 miliarde de euro, conform presei internaţionale.
Până în 2022, vor rămâne în bancă aproximativ 74.000 de angajaţi, ceea ce înseamnă că Deutsche Bank concediază aproximativ 20% din forţa sa de muncă la nivel global. Deutsche Bank a eliminat şi anul trecut aproximativ 6.000 de posturi.
Deutsche Bank nu a specificat în ce regiuni geografice va face noile disponibilizări, însă majoritatea sunt aşteptate în Europa şi Statele Unite.
Măsurile stabilite de bancă în reuniunea boardului din 7 iulie sunt menite să redreseze grupul bancar, iar ieri au fost lansate disponibilizările la divizia din Asia. Deutsche Bank a avut circa 4.700 de angajaţi la birourile sale principale din regiune, aflate în Sydney, Tokyo, Hong Kong şi Singapore, potrivit euronews.com.
Banca va reduce masiv activităţile sale globale de tranzacţionare a acţiunilor şi derivatelor, dar şi operaţiunile diviziei de investment banking. Săptămâna trecută, şeful diviziei de investiţii bancare, Garth Ritchie, a demisionat. Această divizie are 38.000 de salariaţi.
Deutsche Bank va renunţa şi la unele dintre operaţiunile sale din domeniul instrumentelor cu venit fix.
Pe de altă parte, Deutsche Bank va crea o nouă subsidiară ce se va ocupa de lichidarea activelor cu probleme, cu o valoare de 74 de miliarde de euro a activelor ponderate la risc.
Banca germană a informat că, prin măsurile stabilit recent, îşi va diminua costurile cu circa şase miliarde de euro.
Directorul executiv al băncii, Christian Sewing, a declarat că ceea ce aplică acum va duce la "reinventarea" Deutsche Bank, instituţie de credit care a avut pierderi în patru din ultimii cinci ani.
Ca rezultat al costurilor legate de restructurare, banca ar urma să raporteze pierderi nete de 2,8 miliarde de euro pentru trimestrul al doilea din 2019.
Deutsche Bank speră să-şi îmbunătăţească rezultatele financiare sau chiar să revină pe profit în 2020, dar "există incertitudini semnificative în previziuni", potrivit conducerii băncii germane.
Agenţia de evaluare financiară Moody's consideră că Deutsche Bank se confruntă cu "provocări semnificative" în aplicarea rapidă a planului de restructurare, drept pentru care păstrează perspectiva negativă acordată băncii.