DEZBATERI PRIVIND OUG 109/2011, APROBATĂ PRIN LEGEA 111/2016 ARBA: Printr-o remunerare neadecvată este descurajată performanţa

C.I.
Ziarul BURSA #Politică / 28 februarie 2017

Asociaţia Română pentru Bună Administrare (ARBA) salută iniţiativa Ministerului Economiei, anunţată recent, de demarare a unei ample discuţii în vederea îmbunătăţirii legislaţiei care reglementează guvernanţa corporativă în companiile cu acţionariat majoritar de stat. Este vorba de OUG 109/2011, aprobată prin Legea 111/2016, act normativ care, în decursul aplicării sale, a devenit evident că prezintă o serie de probleme, potrivit ARBA.

Un comunicat ARBA menţionează: "Una dintre acestea, stringentă, este cea referitoare la remunerarea membrilor din Consiliile de Administraţie şi Consiliile de Supraveghere, precum şi a persoanelor din conducerea executivă a companiilor în care statul este acţionar majoritar.

ARBA a atras atenţia, în repetate rânduri, asupra capcanelor şi neajunsurilor unei remunerări neadecvate, avertizând că în acest fel este descurajată performanţa. Nivelul remuneraţiei are o influenţă importantă asupra interesului pe care administratorii şi directorii, specialişti cu o vastă experienţă în mediul privat, îl manifestă în activitatea de conducere a companiei.

Tocmai de aceea, ARBA susţine ideea de revizuire a principiilor existente şi de schimbare a indicatorilor de performanţă, astfel încât să fie posibilă creşterea remuneraţiilor şi, implicit, creşterea performanţei manageriale.

De asemenea, membri ARBA rămân în continuare fideli principiului transparenţei decizionale către toţi stakeholderii, evident, în condiţiile legii".

Hotnews scria, recent, că guvernul pregăteşte implicarea masivă în companiile de stat, Ministerul Economiei vrând să schimbe legislaţia guvernanţei corporative: mai puţine informaţii către acţionari, ministerele se vor implica mai mult în selecţia administratorilor, indicatorii de performanţă vor fi schimbaţi, remuneraţiile vor creşte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Indicatorii de performanta sunt creati artificiali astfel incat sa fie realizabili, se iau din planificarea bugetara

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb