Rusia va contracara programul NATO de apărare antirachetă prin dezvoltarea de noi arme de atac, capabile să străpungă scutul, conform afirmaţiilor preşedintelui rus Vladimir Putin.
Prezent la un forum desfăşurat la Soci, destinat cooperării şi protecţiei la graniţele ţărilor din regiunea Mării Negre, Putin le-a spus oficialilor militari că prin dezvoltarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice, Washington-ul urmăreşte să "neutralizeze" strategia nucleară de intimidare a Rusiei, respectiv să obţină o "superioritate militară decisivă".
Conform liderului de la Kremlin, Moscova va răspunde prin dezvoltarea de "sisteme de atac capabile să străpungă orice sistem de apărare antirachetă". Vladimir Putin a precizat: "În ultimii trei ani, companiile din complexul militar-industrial au creat şi testat cu succes un număr de potenţiale sisteme de arme capabile să efectueze misiuni de luptă într-un sistem stratificat de apărare antirachetă. Asemenea sisteme au început deja să intre în armată, anul acesta. Acum, vorbim despre dezvoltarea de noi tipuri de arme".
Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Rusia intenţionează să cheltuiască mai puţin decât SUA pe sistemul antirachetă.
Menţionăm că forumul de la Sochi, la care au participat reprezentaţi ai Bulgariei, României, Turciei şi Rusiei, a abordat rezultatele cooperării la frontieră în 2015 şi a analizat activităţile întreprinse în acest sens de ţările amintite. Discuţiile s-au concentrat pe stabilirea de noi direcţii de cooperare şi programe de acţiuni comune pentru 2016.
1. Nu cred că este nevoie să dezvolte
(mesaj trimis de Cristi C în data de 12.11.2015, 10:49)
Rusia le are deja. Recent, în Siria, Rusia a folosit 26 de rachete de croazieră Kalibr. Acestea au călătorit 1500 km, lansate de pe niște fregate de apă mică, ce pot naviga și pe fluviile rusești. Au zburat la altitudine mică, sub 10m, au schimbat direcția de câteva ori iar un model are posibilitatea ca la apropierea de țintă să ajungă la aproape 3 Mach.
Deveselu nu are capacitatea să se apere în fața a vreo 10 Kalibr lansate simultan.
1.1. Ce bine! (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Vasile în data de 12.11.2015, 22:36)
Cristinele nu pot sa nu observ veselia si speranta care insotesc aricolul si comentariul tau. Aceasta natiune pacifista are areme care sa ne omoare si noi nu avem dreptul sa ne construim scuturi de aparare....
1.2. Nu ai capacitate să te aperi sau să ataci (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Cristi C în data de 12.11.2015, 23:09)
Observi greșit. Scutul nu are nicio șansă. Este doar un mijloc prin care americanii (și doar ei) obțin două avantaje:
- miliarde de $ de la statele "protejate" de scut (să ne înțelegem, o protecție ZERO barat)
- stații radar foarte puternice care permit spionarea arsenalului nuclear rusesc pe teritoriul acesteia; acestă informație este complet inutilă oricărui european, doar americanilor le servește la ceva
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.11.2015, 10:59)
Michelis
Cristi C. are perfectă dreptate.Există o regulă, dacă pe vecin nu ți-l poți face prieten, atunci faci tot posibilul să nu ți-l faci dușman. Ori noi românii prin exponenții noștri (ex.Băsescu) i-am făcut pe ruși dușmani. Mai devreme sau mai târziu, americanii vor pleca cu coada între picioare din Dacia, iar noi rămânem cu vecinii (rușii).