DEZVOLTĂ NOI ARME DE ATAC Putin: Rusia contracarează programul NATO de apărare antirachetă

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 noiembrie 2015

Putin: Rusia contracarează programul NATO de apărare antirachetă

Rusia va contracara programul NATO de apărare antirachetă prin dezvoltarea de noi arme de atac, capabile să străpungă scutul, conform afirmaţiilor preşedintelui rus Vladimir Putin.

Prezent la un forum desfăşurat la Soci, destinat cooperării şi protecţiei la graniţele ţărilor din regiunea Mării Negre, Putin le-a spus oficialilor militari că prin dezvoltarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice, Washington-ul urmăreşte să "neutralizeze" strategia nucleară de intimidare a Rusiei, respectiv să obţină o "superioritate militară decisivă".

Conform liderului de la Kremlin, Moscova va răspunde prin dezvoltarea de "sisteme de atac capabile să străpungă orice sistem de apărare antirachetă". Vladimir Putin a precizat: "În ultimii trei ani, companiile din complexul militar-industrial au creat şi testat cu succes un număr de potenţiale sisteme de arme capabile să efectueze misiuni de luptă într-un sistem stratificat de apărare antirachetă. Asemenea sisteme au început deja să intre în armată, anul acesta. Acum, vorbim despre dezvoltarea de noi tipuri de arme".

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Rusia intenţionează să cheltuiască mai puţin decât SUA pe sistemul antirachetă.

Menţionăm că forumul de la Sochi, la care au participat reprezentaţi ai Bulgariei, României, Turciei şi Rusiei, a abordat rezultatele cooperării la frontieră în 2015 şi a analizat activităţile întreprinse în acest sens de ţările amintite. Discuţiile s-au concentrat pe stabilirea de noi direcţii de cooperare şi programe de acţiuni comune pentru 2016.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Rusia le are deja. Recent, în Siria, Rusia a folosit 26 de rachete de croazieră Kalibr. Acestea au călătorit 1500 km, lansate de pe niște fregate de apă mică, ce pot naviga și pe fluviile rusești. Au zburat la altitudine mică, sub 10m, au schimbat direcția de câteva ori iar un model are posibilitatea ca la apropierea de țintă să ajungă la aproape 3 Mach.

    Deveselu nu are capacitatea să se apere în fața a vreo 10 Kalibr lansate simultan. 

    1. Cristinele nu pot sa nu observ veselia si speranta care insotesc aricolul si comentariul tau. Aceasta natiune pacifista are areme care sa ne omoare si noi nu avem dreptul sa ne construim scuturi de aparare....

      Observi greșit. Scutul nu are nicio șansă. Este doar un mijloc prin care americanii (și doar ei) obțin două avantaje:

      - miliarde de $ de la statele "protejate" de scut (să ne înțelegem, o protecție ZERO barat) 

      - stații radar foarte puternice care permit spionarea arsenalului nuclear rusesc pe teritoriul acesteia; acestă informație este complet inutilă oricărui european, doar americanilor le servește la ceva 

      Michelis

      Cristi C. are perfectă dreptate.Există o regulă, dacă pe vecin nu ți-l poți face prieten, atunci faci tot posibilul să nu ți-l faci dușman. Ori noi românii prin exponenții noștri (ex.Băsescu) i-am făcut pe ruși dușmani. Mai devreme sau mai târziu, americanii vor pleca cu coada între picioare din Dacia, iar noi rămânem cu vecinii (rușii). 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb