DHL a vândut Cargus către Abris Capital Partners

F. A.
Ziarul BURSA #Companii / 22 octombrie 2012

DHL a ajuns la un acord pentru vânzarea operaţiunilor sale de curierat intern din România, care operau sub brandul Cargus, către Abris Capital Partner, un fond de investiţii specializat în oportunităţi de piaţă din Europa Centrală şi de Est.

Cele două companii au semnat un acord de tranzacţionare a acţiunilor pe 18 octombrie 2012, şi urmăresc finalizarea tranzacţiei până la finalul anului sau în primul trimestru al anului 2013, în funcţie de aprobarea de la Consiliul Concurenţei din România, potrivit unui comunicat de presă.

"Tranzacţia va transforma Abris în proprietarul Cargus, a doua companie de pe piaţa de curierat intern din România, incluzând aici şi baza de clienţi, angajaţii şi locaţiile de operare, împreună cu toate operaţiunile de curierat domestic din România pe care le are Cargus. Aceasta va îmbogăţi experienţa Abris în piaţa de curierat domestic din Europa de Est, după achiziţia cu succes a companiei poloneze de curierat intern Siodemka în 2011", se mai arată în comunicat.

Aceasta este prima achiziţie a unei companii din România de către Abris.

Structurile organizatorice ale DHL Express Romania şi Cargus International rămân nemodificate, DHL urmând a se concentra şi în viitor pe activitatea principală, şi anume segmentul de servicii internaţionale, iar Cargus pe segmentul de curierat intern. Pentru DHL, separarea operaţiunilor de curierat intern în Romania este în conformitate cu strategia companiei de a se concentra pe segmentul de servicii de curierat expres internaţional cu livrare în timp definit.

"Această decizie a fost luată pentru a maximiza potenţialul pe termen lung al activităţii DHL pe piaţa din România," a declarat Alexander Morozowski, CEO, DHL Express Europa de Est şi Centrală, adăugând: "DHL este lider global în curieratul international şi, concentrându-ne pe acest segment în majoritatea pieţelor în care operăm, ne aşteptăm să ne întărim poziţia de lider. Această mutare va aduce fără îndoială beneficii clienţilor din România, având în vedere că DHL Express şi Cargus se vor concentra pe ceea ce fac cel mai bine."

Cezar Scarlat, Managing Director şi Administrator al Abris Romania, a declarat: "După o recesiune prelungită, România se evidenţiază ca cea de a doua economie a Europei de Est ca mărime cu un nou potenţial de creştere. Abris a identificat sectorul de servicii de business în general, şi cel de curierat intern în particular, ca fiind printre principalele beneficiare ale acestei creşteri. Când a apărut oportunitatea de a achiziţiona operaţiunile de curierat intern ale Cargus, inclusiv managementul său puternic, serviciile de o calitate excelentă, marca proprie, baza de clienţi solidă, reţeaua naţională şi bunele sale rezultate financiare, am format o echipă cu manageri seniori pentru a cumpăra afacerea. Vom continua concentrându-ne pe piaţa B2C, aflată într-o creştere rapidă graţie extinderii serviciilor de e-commerce, şi pe segmentul mare de B2B pe care intenţionăm să creştem în termeni de cotă de piaţă".

Alex Neuber, Senior Partner la Abris Capital Partners, a spus: "Încrederea noastră în capacitatea de a creşte şi extinde afacerile Cargus vine din rezultatele puternice ale companiei Siodemka, o afacere de curierat intern din Polonia pe care am achiziţionat-o în 2011. Managementul său a reuşit să transforme Siodemka în principalul beneficiar al creşterii sectorului de e-commerce polonez şi intenţionăm să împărtăşim cele mai inovative şi eficiente soluţii între platformele din Polonia şi România, pentru a oferi soluţii solide clienţilor din e-commerce şi retail din ambele pieţe".

Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile de reglementare în domeniu.

În timpul negocierilor, DHL a avut în calitate de consultanţi pe KPMG Corporate Finance precum şi pe RTPR Allen&Overy. Abris a fost asistat de Clifford Chance Badea în timpul negocierilor şi de PricewaterhouseCoopers Romania pentru analiza amănunţită din punct de vedere financiar şi al taxelor.

Cu aproximativ 500 de angajaţi în DHL Express, DHL Freight şi DHL Global Forwarding, DHL rămâne un angajator important în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb