Die Welt: Bilanţul Ursulei von der Leyen este dezastruos

Călin Rechea
Internaţional / 16 februarie

Călin Rechea

Preşedintele Comisei Europene, Ursula von der Leyen, a reprezentat un dezastru pentru dezvoltarea şi perspectivele Uniunii Europene, după cum scrie unul dintre cele mai apreciate ziare din Germania.

"Uniunea Europeană se clatină. Comisia Europeană se aşteaptă doar la o mini-creştere în acest an. Criza energetică, tensiunile geopolitice şi dobânzile ridicate îşi pun amprenta nu doar asupra Germaniei, ci în aproape toate statele membre", scrie Dorothea Siems, economistul şef al cotidianului Die Welt.

Lipsa dinamismului economic are şi cauze determinate de acţiunile autorităţilor de la Bruxelles, în condiţiile în care "sub conducerea preşedintelui german al Comisiei, Ursula von der Leyen (CDU), comunitatea europeană s-a îndepărtat tot mai mult de principiile economiei de piaţă care garantau cândva creşterea prosperităţii", arată Die Welt.

Publicaţia germană subliniază că "libertate antreprenorială aproape că nu mai există", pe fondul punerii în aplicare a programului "Green Deal", în cadrul căruia "companiile sunt intimidate şi supuse unui flux constant de noi reglementări, interdicţii şi cerinţe de documentare". Unul dintre rezultatele evidente este pierderea rapidă a competitivităţii Uniunii Europene în raport cu SUA.

"În loc să se concentreze mai mult pe libertatea antreprenorială, Bruxelles-ul preferă să relaxeze regulile privind subvenţiile", mai acuză Die Welt, chiar dacă "politicienii şi tehnocraţii nu se pricep la identificarea câştigătorilor de mâine şi experienţa a arătat că au tendinţa de a-i favoriza pe cei care pierd".

Un alt dezastru al mandatului Ursulei von der Leyen este reprezentat de politica comercială, domeniu în care autorităţile de la Bruxelles nu reuşesc să negocieze cu partenerii potenţiali, deşi "există o nevoie urgentă de a reduce dependenţa faţă de China".

Die Welt prezintă şi motivul: "În loc să promoveze comerţul liber, von der Leyen merge în jurul lumii şi ţine lecţii de morală".

Unul dintre cele mai grave "derapaje" ale Comisiei conduse de Ursula von der Leyen a avut loc în perioada pandemiei de coronavirus, după cum mai subliniază cotidianul german, când "UE a decis să îşi asume pentru prima dată o datorie comună pe scară largă - şi deja se fac apeluri pentru mai mult".

Acestea sunt motive mai mult decât suficiente pentru partidul CDU de a retrage susţinerea Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat în fruntea Comisiei Europene, deoarece UE are nevoie de un adept al liberalismului economic în această funcţie de conducere, după cum mai arată Die Welt.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. O singură chestie a fost bună, dar pentru Ursula von der Pfizer, comerțul liber :) cu zeama vax.

    Dinspre Luluta nu se mai aude nimic de ancheta aia privind achizițiile de 3 mild. doze zeamă. Tace mâlc și toarce pisicuța în brațele Ursulei.

    Încolo, Putin e de vină și pentru picajul economiei germane. Le-a sabotat conducta de gaz și de bunăstare, parcă asta era teza trepanatilor. 

    Iaca faptele .In mandatul doamnei Ursula a aparut PNRR ce ofera natiunilor dezvoltare .Tot in acest mandat se ofera Germaniei forta necesara de reinarmare si nucleara iar UE merge pe drumul spre federalizare .Tot acum Ucraina este ajutata de noi toti .Mandatul doamnei Ursula aduce UE imensul beneficiu de a forma o structură militare proprie .In mandatul respectiv UE si intreaga lume civilizata se decupleaza de Rusia .In acest mandat Suedia si Finlanda intra in NATO iar Rep. Moldova si Ucraina se pozitioneaza tot mai aproape de UE.Daca nu puteti intelege ce se intimpla atunci faptele va arata singure .

    Ursula e o femeie cu gandire de cazarma, nu poti sa-i ceri mai mult.

    Ca e sau nu escroca, Parchetul European ar trebui sa stabileasca.  

    1. Ia citeste matale comentariul de la 2 si reformuleaza aia cu gandire de cazarma!

      O Dorinela corupta,care bate joc de interesele UE,

      dar cu actuala "democratie" originala ,probabil va fi reales 

    Ursula > Europa se îndreaptă către neolitic

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb