Digi - venituri în creştere, dar profit în scădere, în primele trei luni ale anului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 mai 2023

Digi - venituri în creştere, dar profit în scădere, în primele trei luni ale anului

Digi Communications (DIGI), compania mamă a RCS&RDS, a raportat pentru primele trei luni ale anului, venituri totale de 394,9 milioane de euro, cu 11,2% peste cele din primul trimestru al anului trecut, în timp ce profitul operaţional s-a diminuat, după cum se arată în raportul operatorului de telecomunicaţii publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În România, Digi a obţinut venituri de 245,5 milioane de euro, cu 3,7% peste cele din primele trei luni ale anului trecut. Utilizatorii de telefonie mobilă au ajuns la 5,2 milioane, de la 4,3 milioane, echivalentul unei creşteri de 21% faţă de primul trimestru al anului trecut. Utilizatorii de internet au crescut cu 10%, de la 3,9 milioane la 4,3 milioane, conform raportului Digi Communications.

Veniturile din Spania s-au ridicat la 143,4 milioane de euro, cu 29,4% peste cele din aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania subliniază că a atins pragul de patru milioane de RGU (unităţi generatoare de venit) pentru serviciile mobile în această ţară, o creştere de 26% comparativ cu primul trimestru al anului trecut, în timp ce pentru serviciile de internet s-a atins pragul de 973 mii RGU, echivalentul unei creşteri de 69%.

Pe de altă parte, cheltuielile operaţionale s-au ridicat la 365,5 milioane de euro, cu 13,9% peste cele din primele trei luni ale anului trecut. Cele din România au fost de 140,5 milioane de euro, cu 2,3% peste cele din perioada ianuarie-martie 2022, în timp ce cheltuielile din Spania s-au ridicat la 116,3 milioane de euro, cu 25% mai mari decât cele din primele trei luni ale anului trecut.

"Cheltuielile de exploatare urmează evoluţia creşterii numărului de RGU din serviciile de telecomunicaţii mobile, ca rezultat al creşterii activităţii", se arată în raport, cu referire la activitatea din Spania.

În acest context, pentru primele trei luni ale anului, Digi Communications a raportat un profit operaţional de 32,8 milioane de lei, cu 16,9% sub cel din primele trei luni ale anului trecut, în timp ce costurile financiare nete s-au ridicat la 16,7 milioane de euro, sub cele din primul trimestru al anului trecut, de 20,1 milioane de euro.

În primul trimestru, Digi Communications a raportat un profit din operaţiuni continue de 10,8 milioane de euro, sub cel de 15,3 milioane de euro din primele trei luni ale anului trecut.

Evaluarea bursieră a Digi Communications se ridică în prezent la circa 3,5 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb