DIMINUAREA CVORUMULUI NECESAR ÎNTRUNIRII AGA: SIF2 Moldova: "Participaţi acum la AGA, ca să nu mai fie nevoie, în viitor!"

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 octombrie 2007

Sorin Turtorescu, preşedintele SIF "Moldova"

Sorin Turtorescu, preşedintele SIF "Moldova"

Creştere anuală de 12% a profitului net, investiţii anuale de 70 milioane lei şi valoare unitară a activului net în creştere cu 20% pe an - sunt obiectivele SIF2 "Moldova" până în 2009

SIF2 "Moldova" doreşte să îşi modifice statutul în sensul diminuării cvorumului necesar întrunirii adunărilor generale ale acţionarilor. Pentru acest lucru însă, este nevoie ca la adunarea respectivă să se prezinte numărul de acţionari prevăzut în actualul statut.

În condiţiile în care 40% din acţiunile SIF2 "Moldova" sunt deţinute de străini (în special fonduri de investiţii) care nu sunt interesaţi să participe la adunările acţionarilor, îndeplinirea condiţiilor statutare este foarte dificilă. Astfel, Sorin Turtoescu, preşedintele SIF "Moldova", cere custozilor şi brokerilor să îşi sfătuiască clienţii să se prezinte la următoarea AGA.

Voci din rândul acţionarilor au cerut preşedintelui SIF2 să ofere ceva în schimbul participării la AGA, cum ar fi, de exemplu, un preţ mai bun al acţiunilor la majorarea de capital pe care compania intenţionează să o realizeze sau eliminarea pragului maxim de deţinere.

Pe lângă apelul pentru participarea la AGA, preşedintele SIF2 a mai prezentat acţionarilor şi strategia companiei până în 2009.

SIF2 doreşte o creştere de 12% pe an a profitului net, potrivit domnului Turtoescu. Profitul net estimat pentru 2007, de 44 milioane lei, a fost depăşit chiar după primele şase luni, în care s-a obţinut un proft de 46 milioane lei. "SIF2 s-a angajat să continue politica de acordare de dividende în paralel cu susţinerea programului de investiţii", a declarat Turtoescu, adăugând că se va lua în calcul şi varianta atragerii de resurse financiare suplimentare prin emisiune de acţiuni.

În ceea ce priveşte investiţiile, SIF2 îşi propune ca acestea să atingă 70 milioane lei anual. În primul semestru au fost făcute investiţii de 33 milioane lei, adică 47% din obiectivul anual. 90% din această sumă au fost plasate în acţiuni. La 30 iunie, din portofoliul SIF-ului făceau parte 281 de companii, împărţite pe domenii după cum urmează: 42,10% - bănci şi asigurări, 18,15% - construcţii maşini, 8,33% - textile. Domnul Turtoescu a mai spus că SIF-ul se va orienta către noi emitenţi, din oferta de privatizare AVAS şi din portofoliul "Fondul Proprietatea", către acţiuni din sectorul energetic şi din cel medical, precum şi către acţiuni listate pe pieţele externe.

De asemenea, societatea îşi mai propune şi o creştere de 20% pe an a valorii unitare a activului net (VUAN).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb