Din 2006, investitorii nerezidenţi pot cumpăra titluri de stat fără restricţii

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 noiembrie 2005

Executivul a decis să elimine restricţiile privind accesul investitorilor nerezidenţi la titlurile de stat, angajament asumat de autorităţile române în negocierile de aderare la Uniunea Europeană la capitolul "Libera circulaţie a capitalurilor". Guvernul a modificat, printr-un proiect de Lege adoptat în şedinţa din 3 noiembrie, Ordonanţa Guvernului nr. 66/1997 privind regimul investiţiilor străine în România, realizate prin cumpărarea de titluri de stat.

Actul normativ stabileşte că investitorii nerezidenţi vor putea achiziţiona titluri de stat de pe piaţa primară prin dealerii primari, în conformitate cu reglementările în vigoare privind tranzacţiile cu titluri de stat.

De asemenea, proiectul de Lege elimină prevederea din legislaţia actuală potrivit cărora participarea investitorilor nerezidenţi pe piaţa titlurilor de stat este autorizată prin prospectul de emisiune. Este eliminată şi prevederea care precizează că Ministerul Finanţelor Publice va indica, prin ordin al ministrului, acele serii de titluri de stat deschise participării investorilor nerezidenţi.

Potrivit noilor reglementări, tranzacţionarea titlurilor de stat pe piaţa secundară poate fi efectuată de către persoanele nerezidente în România prin intermediarii pieţei secundare a titlurilor de stat în conformitate cu reglementările în vigoare.

Noile reglementări stabilite prin acest proiect de lege vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2006. Proiectul de lege va fi supus dezbaterii Parlamentului.

Proiectul de Lege modifică Ordonanţa Guvernului nr. 66/1997 privind regimul investiţiilor străine în România, realizate prin cumpărarea de titluri de stat, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 928 din 18 octombrie 2001.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb