ZIARUL BURSA

07 noiembrie 2005
Ediţia din 15.08.2024

"Balkan Petroleum" aşteaptă soluţionarea cazului "Rompetrol"

N.T.M.Companii / 7 noiembrie 2005

"Balkan Petroleum", acţionar majoritar al companiei RAFO, precizează că niciodată aceasta nu a fost implicată în programul "Petrol contra Hrană", refuzînd să participe la acest program, în ciuda ofertelor primite, se menţionează într-un comunicat al companiei.

Publicul nu ştie că pot să existe şi programe bune

Ancuţa StanciuMedia-Advertising / 7 noiembrie 2005

Alternativa - televiziunea publică 

Nu putem face nimic, spune domnul Ralu Filip, deşi afirmă că şi CNA primeşte semnale privind calitatea "îndoielnică" a programelor de televiziune. "Nu avem nici o competenţă dată prin lege sub acest aspect, ceea ce este este corect pentru că altfel am intra într-o zonă subiectivă - aceea de apreciere a calităţii programelor, a profesionalismului celor care sînt implicaţi şi s-ar ajunge uşor la cenzură", declară domnul Filip.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

10 pentru România

Crina ManoleMedia-Advertising / 7 noiembrie 2005

Ţara noastră este în căutarea valorilor autentice, dar şi a criteriilor de selectare a acestora. Tranziţia de la comunism la democraţie a bulversat axiologia, în special scara valorilor umane.

Guvernul e făcut K.O. de grevele sindicale

Cătălin BălanPolitică / 7 noiembrie 2005

Nemulţumirile sindicatelor care reprezintă interesele angajaţilor din cele mai diverse domenii de activitate s-au intensificat în apropierea rectificărilor bugetare de săptămîna aceasta.

Corneliu Iacobov, trimis în judecată în dosarul "Rafo"

Politică / 7 noiembrie 2005

Procurorii din Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată, în dosarul "Rafo", pe omul de afaceri Corneliu Iacobov, acuzat de spălare de bani, asociere în vederea săvîrşirii de infracţiuni şi...

Minorităţi pentru veşnicie

Cristian PîrvulescuEditorial / 7 noiembrie 2005

Cristian Pîrvulescu

În vreme ce scenariul conflictului de suprafaţă între cele două părţi ale executivului cunoştea o relansare odată cu scandalul supermediatizat şi înşelător al "telefonului", controversa mocnită, cu scurte episoade publice, în jurul...

Rezultatele "Dobrogea Grup" rămîn neschimbate

E.R.Companii / 7 noiembrie 2005 /

Grupul de firme "Dobrogea" din Constanţa estimează pentru anul acesta o cifră de afaceri similară celei înregistrate anul trecut, adică aproximativ 72 de milioane de euro, a declarat, recent, Otilia Stranciu, director de vînzări al companiei.

Veniturile KPMG au crescut cu 16,4%

A.B.Companii / 7 noiembrie 2005 /

Reţeaua de firme KPMG a raportat venituri combinate ale firmelor membre de 15,65 miliarde de dolari în primele nouă luni ale acestui an, reprezentînd o creştere de 16,4% faţă de perioada similară a anului trecut.

CET-urile pot obţine ridicarea măsurilor executorii

C.P.Companii / 7 noiembrie 2005

CET-urile pot obţine, pentru o perioadă de şase luni, ridicarea măsurilor executorii, respectiv sechestru pe active şi popriri pe conturi, dacă adresează o cerere în acest sens direcţiilor generale ale finanţelor publice (DGFP) judeţene.

"Chimpex" Constanţa a trecut pe pierdere

Diana DorobanţuPiaţa de Capital / 7 noiembrie 2005 /

Dacă pe primul semestru al anului curent "Chimpex" Constanţa obţinuse un profit net în valoare de 0,19 milioane RON, la sfîrşitul celor nouă luni compania a înregistrat o pierdere de 1,7 milioane RON, cu 7,17% mai puţin decît în perioada...

Grîul este comercializat cu 0,31 RON/kg

E.R.Materii Prime / 7 noiembrie 2005 /

Producătorii agricoli primesc pe kilogramul de grîu circa 0,31 RON/kg, preţ considerat mic de către agricultori, ne-a spus Adrian Rădulescu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

A crescut productivitatea muncii în industrie

A.B.Companii / 7 noiembrie 2005 /

Indicele productivităţii muncii în industrie a crescut în primele opt luni ale acestui an cu 3,7 puncte procentuale comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cea mai importantă creştere a fost înregistrată în industria prelucrătoare (4,5%),...

Dolarul a atins cotaţia maximă a ultimelor 18 luni

Alina VasiescuInternaţional / 7 noiembrie 2005

Dolarul american a crescut, în ultima zi a săptămînii trecute, pînă la nivelul maxim al ultimelor 18 luni, în raport cu euro, pe fondul speculaţiilor privind continuarea, de către banca centrală a SUA (Rezerva Federală - Fed) a măsurii de...

Profitul "Total" a crescut cu peste 30%

A.V.Internaţional / 7 noiembrie 2005

Compania franceză "Total" SA, cea mai mare rafinărie de ţiţei din Europa, şi-a majorat cu 32% profitul în cel de-al treilea trimestru din acest an, datorită preţurilor record de pe piaţa de profil.

Vremuri mai bune pentru "Parmalat"

A.V.Internaţional / 7 noiembrie 2005

Compania italiană "Parmalat" SpA, producătorul de lactate ale cărui acţiuni au fost reluate la tranzacţionare luna trecută, anunţă o creştere de 43% a cîştigurilor sale în trimestrul al treilea, în condiţiile în care a reuşit să-şi...

Pierderi şi restructurări la "Konica Minolta"

A.V.Internaţional / 7 noiembrie 2005

"Konica Minolta Holdings" Inc., producătorul japonez de echipamente de birotică şi camere digitale, anticipează că va înregistra pierderi în acest an, modificîndu-şi astfel previziunile anterioare, lansate în luna august.

Mall şi complex hotelier la Cluj Napoca

E.O.Companii / 7 noiembrie 2005 /

Consiliul Local al Municipiului Cluj Napoca concesionează un teren în suprafaţă de cinci hectare, în scopul construirii unui magazin de tip Mall şi a unui complex hotelier cu parcare.

Concurs de soluţii pentru locuinţe tip

E.O.Companii / 7 noiembrie 2005 /

Studenţii de la facultăţile şi colegiile de arhitectură, construcţii şi instalaţii sînt aşteptaţi să participe la un concurs de soluţii care are ca temă realizarea proiec-tului unei locuinţe unifamiliale cu parter şi pod mansardabil.

Modernizarea pieţei ieşene "Nicolina" costă 5 milioane RON

Doru Mocanu, IaşiCompanii / 7 noiembrie 2005 /

Modernizarea pieţei agroalimentare "Nicolina" din Iaşi va costa aproximativ 5 milioane RON, potrivit calculelor primăriei. Planul aferent acestui obiectiv va fi supus atenţiei Consiliului Local la viitoarea şedinţă. Municipalitatea...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo