10 pentru România

Crina Manole
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 7 noiembrie 2005

Ţara noastră este în căutarea valorilor autentice, dar şi a criteriilor de selectare a acestora. Tranziţia de la comunism la democraţie a bulversat axiologia, în special scara valorilor umane.

În acest context, postul de televiziune Realitatea TV lansează proiectul "10 pentru România", încercînd instituirea primei Burse de Valori Umane Româneşti, purtînd numele de cod BVUR. Postul de televiziune a adunat cele patru institute mari de sondare a opiniei publice - INSOMAR, CURS, TNS-CSOP şi IMAS - ca să realizeze un sondaj de opinie unitar, obiectiv şi imparţial.

Cercetarea urmăreşte să producă o ierarhie a celor mai buni şi celor mai slabi reprezentanţi ai unor categorii sociale şi profesionale din societatea românească, ce s-au remarcat în anul 2005. Categoriile luate în considerare au fost: Politicieni, Analişti politici, Parlamentari, Miniştri, Oameni de afaceri, Sportivi, Scriitori, Tineri politicieni, Jurnalişti, Interpreţi vocali, Actori. După o primă etapă, vor rămîne numai 10 categorii, iar cea mai slabă va ieşi din chestionarul final. După încă o etapă, vor rezulta cîte trei criterii de selecţie şi o listă de 10 persoane pentru fiecare categorie, inclusiv pozitiv şi negativ.

Prima fază a cercetării se va realiza pe un eşantion de 4.000 de persoane, reprezentativ la nivel naţional, iar datele vor fi culese de cele patru institute de cercetare, care vor realiza cîte 1.000 interviuri fiecare.

A doua fază a cercetării se va realiza pe un eşantion de 5.000 de persoane, reprezentantiv la nivel naţional (cîte 1.250 interviuri fiecaer). Atunci se vor stabili clasamentele celor mai apreciate şi celor mai puţin apreciate personalităţi din fiecare categorie.

În ambele etape ale cercetării, cele patru institute de sondare a opiniei publice vor lucra independent, dar folosind metodologia comună descrisă. Scorurile finale vor fi cele obţinute din cumularea rezultatelor celor patru anchete de opinie.

Proiectul va fi dezvoltat şi urmărit în fiecare săptămînă în conţinutul grilei de programe a Realităţii TV, prin emisiuni şi dezbateri, cu invitaţi din toate domeniile vieţii sociale, politice, economice, cu oameni de presă şi din societatea civilă.

În ziua de 18 decembrie a.c., va avea loc ceremonia de anunţare a rezultatelor finale şi de înmînare a diplomelor pentru cîştigători, care vor fi persoanele aflate pe primul loc în opţiunile cetăţenilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb