Privatizarea - soluţia pentru salvarea societăţii "Rulmentul" Braşov

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 noiembrie 2005

Strategia Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului pentru salvarea SC "Rulmentul" Braşov prevede, exclusiv, privatizarea societăţii, a declarat vicepreşedintele AVAS pe probleme de privatizare, Laszlo Gyerko. "AVAS cunoaşte importanţa acestei companii pe plan economic şi social, atît pentru judeţul Braşov, cît şi pentru economia naţională, şi, tocmai de aceea depune toate eforturile pentru finalizarea procesului de privatizare şi salvarea acestei societăţi", a precizat Gyerko, citat de Rompres.

AVAS a lansat, în data de 4 august 2005, la vînzare prin negociere pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile pachetul de acţiuni, reprezentînd 50,8924% din capitalul social, al SC Rulmentul Braşov. Compania braşoveană, cu un capital social de 34.265.249,619 RON, are ca obiect de activitate fabricarea lagărelor, angrenajelor şi organelor mecanice de transmisie. AVAS deţine 50,8924% din acţiuni, restul capitalului social este în posesia altor acţionari, persoane fizice şi juridice.

Prin anunţul publicitar, potenţialii investitori au fost informaţi că vor trebui să facă dovada faptului că au o experienţă de minim cinci ani în domeniul producerii şi/sau comercializării de rulmenţi şi că, în mod direct sau prin intermediul societăţilor la care sînt acţionari /asociaţi majoritari, nu au înrăutăţit în mod vădit situaţia economico-financiară a unor societăţi comerciale, privatizate anterior, ca urmare a neîndeplinirii sau îndeplinirii cu întîrziere a obligaţiilor asumate prin contractele de vînzare cumpărare de acţiuni încheiate cu FPS şi /sau APAPS/AVAS. Pînă la termenul limită de depunere a ofertelor pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la Rulmentul Braşov, la sediul AVAS au fost primite oferte din partea SC Rulmenţi Bîrlad, Consorţiul format din SC Industrial GP SRL Bucureşti şi SC Uzuc SA Ploieşti. În prezent, procedurile de privatizare a companiei braşovene sînt în derulare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb