PE PRIMELE NOUĂ LUNI "Kandia- Excelent"- profit net în creştere cu 10% faţă de cel prognozat

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 noiembrie 2005

Profitul brut raportat de compania "Kandia - Excelent" pentru primele nouă luni ale anului a depăşit 8 milioane de RON, înregistrînd o depăşire cu 8% faţă de nivelul planificat. Marja profitului brut a fost de 10%. Profitul net de 6,86 milioane de RON a fost în creştere cu 10% faţă de cel planificat, obţinîndu-se un rezultat pe acţiune de 0,06 RON. La finele lunii septembrie au fost puse în funcţiune investiţii în valoare de circa 1,83 milioane de RON, din surse proprii, constînd în active corporale şi necorporale.

La sfîrşitul trimestrului trei al acestui an, societatea deţinea 31.454 acţiuni proprii din care 15.893 acţiuni primite conform raportului de schimb stabilit la fuziune (august 2004) pentru acţiunile proprii ale "Kandia" şi 15.561 acţiuni reprezentînd fracţiile de acţiuni nealocate acţionarilor societăţii absorbite "Kandia".

La realizarea cifrei de afaceri produsele din ciocolată au avut o contribuţie de 70%, cu 21 puncte procentuale mai mult faţă de aceeaşi perioadă 2004, fiind urmate de produsele de patiserie cu 12%. În anul 2005 societatea şi-a menţinut trendul ascendent înregistrat în anul anterior, urmărindu-se dezvoltarea canalelor de distribuţie şi a segmentelor de piaţă. Societatea a alocat 12% din cifra de afaceri cheltuielilor cu reclama şi publicitatea, aceasta ducînd la dublarea cotei de piaţă pentru unele produse.

Cifra de afaceri netă a fost de peste 85 milioane de RON, cu 1% mai mare decît anul precedent. Producţia vîndută s-a cifrat la 99% din cifra de afaceri, cu 13% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2004. Profitul din activitatea de exploatare a depăşit nivelul planificat cu 2%, iar marja din exploatare a fost de 9%, cu 2% mai mult faţă de nivelul planificat.

Cotaţia acţiunilor companiei a urmat vineri tendinţa pieţei, înregistrînd o uşoară depreciere. Preţul a crescut în ultima lună cu 0,7%, însă de la începutul anului cursul s-a depreciat cu 0,69%.

La finalul şedinţei de tranzacţionare preţul acţiunilor EXC a fost de 0,7100 RON/acţiune, cu 0,7% faţă de cel precedent. Lichiditatea a fost scăzută, tranzacţionîndu-se peste 10.000 titluri, în sumă de peste 8.000 RON.

La data de 30 octombrie 1997, FPS şi-a vîndut acţiunile pe care le deţinea la "Kandia-Excelent" (51% din totalul capitalului social) societăţii "Axis Investments Limited" şi "Patronatului". În conformitate cu legislaţia în vigoare la acea dată, 60% din suma încasată de FPS a fost cedată societăţii, ca subvenţie. Prin urmare, la data de 2 iulie 1998, societatea a primit din partea FPS o subvenţie de 1.087.381 RON, destinată investiţiilor.

În anii 1999 şi 2002 "Axis Investments Ltd". şi-a mărit contribuţia iniţială, deţinînd în prezent 84,16% din capitalul social.

Societatea este cotată la Bursa de Valori Bucureşti, la categoria a doua. În august 2004 "Excelent" a fuzionat cu "Kandia", societate producătoare de dulciuri din Timişoara, fuziunea efectuîndu-se prin absorţia "Kandia" de către "Excelent" şi schimbarea denumirii societăţii absorbante în "Kandia-Excelent".

Prin această fuziune societatea şi-a consolidat poziţia de al doilea mare producător de ciocolată şi dulciuri din România, acoperind un segment de piaţă de 30%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb