"Rompetrol Rafinare"- cel mai tranzacţionat emitent

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 noiembrie 2005

Şedinţa de la finele săptămînii trecute nu a fost una edificatoare în ceea ce priveşte evoluţiile viitoare. Mai precis, lichiditatea a fost destul de redusă, investitorii au fost la fel de indecişi, iar fluctuaţiile de preţ au fost destul de reduse.

La prima categorie, cel mai tranzacţionat emitent a fost "Banca Transilvania" (TLV). Valoarea totală perfectată cu titlurile băncii a urcat pînă la peste 4,5 milioane de RON. Acţiunea TLV s-a detaşat vineri cu cea mai mare creştere a cursului de la prima categorie. Brokerii au menţionat că în piaţă a existat susţinere la cumpărare, astfel că preţul a rămas stabil. Cotaţia la finele sesiunii bursiere a fost de 1,16 RON/acţiune, în creştere cu 1,8% faţă de nivelul anterior. În funcţie de rezultatul pe acţiune, brokerii apreciază că banca poate părea scumpă, preţul raportat la profitul net pe acţiune anualizat fiind de 28. Investitorii pot manifesta un interes crescut pentru bancă din simplul motiv că aceasta ar putea fi preluată la un anumit moment de către un investitor strategic, precizează surse din piaţă.

Cotaţia celeilalte bănci de la aceeaşi categorie, respectiv BRD a scăzut vineri cu 0,8% pînă la nivelul de 12,9 RON/acţiune.

Cursul acţiunilor "Petrom" pare că şi-ar reveni după evoluţiile negative din ultima perioadă. Astfel, vineri, cotaţia a crescut cu 1,2% pînă la 0,4180 RON/acţiune. Brokerii apreciază că există posibilitatea unei întoarceri a preţului către nivelurile anterioare şi putem asista chiar şi la încadrarea titlurilor pe trend ascendent. Rulajul total realizat cu titlurile SNP a fost de peste 1,2 milioane de RON, la un volum transferat de circa 3 milioane de acţiuni.

Preţurile acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare au fost pozitive, investitorii intervenind la cumpărare încă din prima parte a şedinţei bursiere. Cea mai mare creştere a fost înregistrată de acţiunile SIF4 "Muntenia". La finalul şedinţei cotaţia SIF4 a fost de 1,31 RON/acţiune, în creştere cu 2,3% faţă de cea anterioară. Rulajul efectuat cu acţiunile SIF4 a fost de aproximativ 1,48 milioane de RON. Cel mai tranzacţionat titlu SIF a fost SIF5 "Oltenia", cu o valoare tranzacţionată de aproximativ 3 milioane de RON.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat că în şedinţa Consiliului Bursei din data de 25 octombrie s-a hotarît admiterea la prima Categori a Cotei a acţiunilor emise de Biofarm Bucureşti şi de operatorul portuar "Socep" Constanţa. Începerea tranzacţionarii acţiunilor emise de cele două societăţi se va realiza la o dată stabilită de comun acord între societăţile amintite şi BVB.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cel mai tranzacţionat emitent de la Bursă a fost vineri "Rompetrol Rafinare" Constanţa, cu o valoare totală de circa 7,8 milioane de RON. Cotaţia a urcat vineri pîna la nivelul de 0,1110 RON/acţiune, în prima parte a zilei, după care vînzătorii şi-au facut apariţia, asfel că aceasta a înregistrat scăderi. Preţul la finalul zilei a fost de 0,1070 RON/acţiune, acelaşi ca cel de joi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb